Sundheds- og ældreministeren deltager i royalt erhvervsfremstød i Frankrig

07-10-2019

Sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke er den 7. og 8. oktober i Paris for at gennemføre et erhvervsfremstød, som skal understøtte danske virksomheders vækst og position på det franske marked.

Overskriften for fremstødet er ”Danmark og Frankrig – sammen for et bedre liv og en bæredygtig fremtid”. Under fremstødet, som Deres Kongelige Højheder Kronprinsen og Kronprinsessen står i spidsen for, vil Magnus Heunicke blandt andet deltage i åbningen af en erhvervskonference, sundhedsseminarer og besøg på et fransk plejehjem og hospital.

Der er en stor interesse fra fransk side for vores sundhedsvæsen og ældrepleje og de danske virksomheders gode og innovative løsninger. Frankrig er derfor en meget vigtig international samarbejdspartner for os. Det skaber store muligheder, og det støtter regeringen og jeg naturligvis op om. Danske life science virksomheder klarer sig allerede godt på det franske marked. De står for den største danske eksport til Frankrig med mere end 3,4 mia. kroner årligt. Men der er fortsat et stort potentiale i at udvide eksporten. Derfor håber jeg, at vi med erhvervsfremstødet kan skabe en platform for flere fremtidige samarbejder.

Frankrig er verdens sjette største økonomi, og i 2018 udgjorde landet det ottendestørste eksportmarked for danske varer og services. Op imod 30 danske life science virksomheder er med i Paris, hvor de har mulighed for at vise deres innovative løsninger og knytte tættere partnerskaber med franske interessenter.

Udviklingen af sundhedssystemet i Frankrig har en række fællestræk med det, der er sket og sker i Danmark. Danske virksomheder har ofte en del af løsningen på, hvordan man kan skabe et mere effektivt sundhedssystem.

Danmark står ligesom Frankrig til at få en langt større andel ældre borgere i de kommende år. I dag er der 1,5 mio. ældre over 85 år – i 2050 forventes det tal at stige til 4,8 mio. ældre over 85 år. De franske beslutningstagere arbejder derfor på en større ældrereform, der forventes klar inden 2020. De kigger blandt andet mod Danmark for at finde inspiration og brugbare løsninger, og der er stor efterspørgsel efter danske virksomheders velfærdsteknologiske løsninger.

Ud over sundhed fokuserer erhvervsfremstødet også på områder som bæredygtighed og dansk livsstil. Programmet omfatter blandt andet afholdelse af seminarer om vindenergi-investeringer, byudvikling, sundhed og opnåelse af Verdensmålene (SDG).

Pressehenvendelser til Sundhedsministeriet

Pressehenvendelser
Titel(pressetelefon modtager IKKE SMS'er)
KontorSundhedsministeriet