Børnerådets formand takker af

30-04-2020

Børnerådets formand, Mette With Hagensen, stopper som formand.

Mette With Hagensen stopper som formand for Børnerådet for at hellige sig arbejdet for at blive spidskandidat for Socialdemokratiet i Region Syddanmark ved regionsvalget i 2021.

Mette With Hagensen siger:

Jeg har meldt mig ind i kampen om at blive spidskandidat for Socialdemokratiet i Region Syddanmark til regionsrådsvalget til næste år. Uanset udfaldet af partimedlemmernes valg af spidskandidat, så er det Socialdemokratiet og regionspolitik, jeg vil arbejde med fremover, og derfor vælger jeg nu at give plads til en anden på formandsposten i Børnerådet.

Jeg er glad for den store anerkendelse af mit arbejde for børn i folkeskolen, det var at blive udnævnt til formand for Børnerådet, og det har været et stort privilegie at arbejde for at øge kendskabet til børns rettigheder. Jeg vil gerne takke alle medlemmer af Børnerådet for samarbejdet og ønske god vind med at sætte børns rettigheder på den nationale dagsorden.

- Mette With Hagensen

Social- og indenrigsminister Astrid Krag vil nu tage stilling til udpegningen af en ny formand.

Astrid Krag siger:

Jeg har fuld forståelse for Mette With Hagensens ønske om at hellige sig sit politiske arbejde og takker hende for indsatsen som formand for Børnerådet gennem det seneste halvandet år. Jeg håber snarest muligt at kunne udpege en ny formand for Børnerådet, så rådet kan fortsætte sin vigtige opgave med at styrke børns rettigheder og vilkår i Danmark.

- Astrid Krag

Yderligere oplysninger

Social- og Indenrigsministeriets pressetelefon, 41 85 13 60 (modtager ikke sms)