Min Læge-appen gør det muligt at tale med din læge på video

01-04-2020

For at begrænse risikoen for smitte med corona kan patienter landet rundt fremover få videokonsultationer med deres egen læge på mobil eller tablet, når lægen vurderer, at en videokonsultation kan være et godt alternativ til telefon eller fysisk fremmøde.

I et tæt samarbejde har staten, regionerne, de praktiserende læger og private it-leverandører skabt mulighed for, at patienter og praktiserende læger via appen ”Min Læge” kan tale med hinanden pr. video.

Sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke ser store potentialer i den nye videoløsning:

Vi skal holde mest mulig afstand og begrænse fysisk kontakt, og vi skal hjælpe sårbare patienter med at undgå smitterisiko, hvor vi kan. Men samtidig er der mange danskere, der har behov for at tale med deres praktiserende læge, fordi de frygter at være smittet med corona eller har et andet helbredsproblem. Her kan video i en række tilfælde være en rigtig god mulighed.

Formanden for Praktiserende Lægers Organisation (PLO), Christian Freitag, er overbevist om, at både læger og patienter vil tage godt imod den nye mulighed for videokonsultationer:

Takket være en meget stor og hurtig indsats er det lykkedes os at få denne løsning klar, så vi kan tilbyde mange af vores patienter en nem og sikker adgang via appen “Min Læge”. Det er en stor hjælp i arbejdet med at begrænse corona-smitten, og samtidig kan vi beholde kontakten til vores patienter.

Formand for Danske Regioner, Stephanie Lose, glæder sig over den nye digitale mulighed for patienterne:

Ved fælles indsats er det lynhurtigt lykkedes at komme i mål, så de praktiserende læger kan tilbyde patienterne smittefri konsultation. Videokonsultation hos egen læge på mobil eller tablet er et kæmpe plus for patienterne, også når vi er forbi COVID-19. Kæmpe ros til PLO for at rykke på tingene og til de praktiserende læger for deres omstillingsparathed.

Fakta

”Min Læge”-appen gik i luften for godt et år siden, og den er udviklet i et samarbejde mellem Sundheds- og Ældreministeriet, PLO og Danske Regioner. De samme parter har implementeret den nye videoløsning i et samarbejde med MedCom og de to private it-udviklingsfirmaer Trifork og Primærsektorens Leverandørservice Platform (PLSP) samt konsulentfirmaet Virgilerne.

På ”Min Læge”-appen kan man i dag skrive korte mails til lægen og forny recepter samt bestille tider og se sine aftaler hos lægen. Nu har appen fået en knap, der viser muligheden for videokon-sultation, der dog stadig først skal aftales med lægen. Og der er etableret et nyt virtuelt ventevæ-relse.

Det er frivilligt for den enkelte læge, om hun vil åbne for videokonsultationer, men alle parter forventer, at rigtig mange af lægerne vil gøre brug af muligheden.

Kontakt:

Sundheds- og Ældreministeriets pressevagt,
mail: pressevagt@sum.dk, tlf.: 21 32 47 27