Ny rådgivningsfunktion skal hjælpe fonde og organisationer med at finde sammen om coronainitiativer for udsatte

07-04-2020

En ny rådgivningsfunktion skal vejlede fonde, organisationer og foreninger om, hvordan de kan arbejde sammen om at hjælpe udsatte mennesker under coronakrisen.

Mange udsatte mennesker er særligt sårbare under udbruddet af coronavirus, og en række organisationer arbejder hårdt for at hjælpe f.eks. hjemløse og udsatte børn gennem den svære tid. Samtidig har en række danske fonde oprettet akutpuljer og uddelt donationer til de gode initiativer, som foreninger og organisationer har sat i gang.

Social- og indenrigsministeren opretter nu en rådgivningsfunktion, der kan matche fonde og organisationer, og som kan tilbyde vejledning og sparring om gode indsatser til socialt udsatte.

Social- og indenrigsminister Astrid Krag siger:

Det betaler sig at investere i mennesker og socialt arbejde. Derfor vil vi hjælpe fondene og organisationerne med at finde hinanden, så deres imponerende indsats for at hjælpe sårbare mennesker i en svær tid bliver støttet. Den nye rådgivningsfunktion hjælper med at koordinere de mange gode initiativer og donationer, så civilsamfundet og private fonde nemmere kan finde sammen i partnerskaber. På den måde sikrer vi, at de gode initiativer når ud til flest muligt udsatte mennesker.”

- Astrid Krag

Den nye rådgivningsfunktion, som fonde og organisationer kan ringe til, kan benyttes til følgende:

  • Civilsamfundsorganisationer og foreninger kan fortælle om deres coronarelaterede aktiviteter – eksisterende eller kommende – og få hjælp til et match med en fond eller akutpulje.
  • Fonde kan få rådgivning om, hvilke aktiviteter civilsamfundsorganisationer allerede har eller ønsker iværksat
  • Fondene kan tilbydes socialfaglig vejledning om akutte indsatser til socialt udsatte og sårbare.
  • Civilsamfundsorganisationer kan få sparring til at tilrettelægge gode indsatser.  

Den nye rådgivningsfunktion oprettes af Social- og Indenrigsministeriet i samarbejde med Socialstyrelsen og kan kontaktes på tlf.: 24 89 66 57 og på e-mail: match@sim.dk. Telefonen er åben alle hverdage kl. 9-16 fra den 8. april. Der er åbent fra 10-13 i påskedagene.

Yderligere oplysninger

Social- og Indenrigsministeriets pressetelefon, tlf.: 41 85 13 60 (modtager ikke sms)