Ny rigsstatistiker til Danmarks Statistik

18-08-2020

Birgitte Anker ansættes som ny rigsstatistiker.

Birgitte Anker ansættes som ny rigsstatistiker i Danmarks Statistik. Birgitte Anker er 56 år, uddannet cand.polit. fra Københavns Universitet og har en stor erfaring fra flere toplederstillinger i staten, senest som direktør i Socialstyrelsen.

Social- og indenrigsminister Astrid Krag siger:

”Birgitte Anker ansættes som rigsstatistiker efter indstilling fra bestyrelsen i Danmarks Statistik. Danmarks Statistik er landets centrale fyrtårn inden for dansk statistik - en institution, som løfter en væsentlig samfundsopgave.

Det er vigtigt for vores samfund og vores demokrati, at vi har upartisk og objektiv produktion af statistik af høj kvalitet. Jeg forventer, at Birgitte Anker vil udvikle det arbejde, så nye statistikkilder, teknologier og samarbejdsmuligheder udnyttes til gavn for borgerne, andre interessenter og samarbejdspartnere.

Baggrunden for bestyrelsens indstilling af Birgitte Anker er hendes store faglige indsigt samt hendes erfaring med topledelse. Jeg ser frem til mit videre samarbejde med hende.”

- Astrid Krag

Birgitte Anker siger:

”Det er med stor glæde og ærefrygt, at jeg påtager mig jobbet som rigsstatistiker. Danmark Statistik er en vigtig del af fundamentet for vores samfund, og det er en fornem opgave at arbejde for, at vores demokrati, debat og beslutninger kan baseres på solide fakta. Jeg vil af samme grund lægge afgørende vægt på et konstruktivt og gensidigt berigende samspil med statistikkens mange kvalificerede brugere. Jeg har med glæde fulgt Danmarks Statistiks udvikling de senere år – og jeg ser frem til at fortsætte arbejdet sammen med de mange dygtige medarbejdere.”

- Birgitte Anker

Birgitte Anker tiltræder stillingen den 1. oktober 2020 og afløser rigsstatistiker Jørgen Elmeskov.

Yderligere oplysninger

Social-og Indenrigsministeriets pressetelefon, 41 85 13 60 (modtager ikke sms).