Flere end 200.000 danskere kan blive testet om dagen

16-12-2020

Regeringen og Danske Regioner har nu indgået endnu tre aftaler, som sender yderligere 50.000 hurtigtest ud til danskerne.

Allerede fra i dag kan et rekordstort antal danskere blive testet for COVID-19-smitte. I går blev der indgået tre kontrakter om levering af yderligere 50.000 daglige hurtigtest som et offentligt tilbud.

Aftalerne kommer oven i fredagens aftale med Falck om 50.000 hurtigtest, hvilket betyder, at der fremover dagligt vil være 100.000 hurtigtest tilgængelige for danskerne. Det kommer ud over det eksisterende offentlige testregi, der også er under opskalering til at kunne analysere godt 130.000 PCR-test dagligt.

Sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke siger:

Vi står desværre i en akut situation, hvor vi skal bryde så mange smittekæder som mulig. Det er vigtigt, at de mange danskere, som gerne vil testes, ikke skal stå i timelange køer, så vi ikke risikerer, at nogle opgiver at blive testet. Hurtigtesten kan ikke erstatte de mere sikre PCR-test, men de er et rigtig godt supplement i denne tid, og vi ser allerede, at vi opdager flere smittede med den øgede testkapacitet.

Sundhedsmyndighederne vil komme med konkrete anbefalinger til, hvor hurtigtest kan gøre bedst nytte i den videre epidemikontrol, og de vil følge området tæt.

Næstformand i Danske Regioner Ulla Astman siger:

Vi er glade for at vi hurtigt har fået kontrakterne på plads, så vi kan levere et meget væsentligt supplement til de kendte testformer. Vi håber, at det kan tage noget af den ekstraordinære efterspørgsel her op til jul. Det er et vigtigt skridt i kampen mod pandemien.

De tre nye aftaler er indgået med SOS International, Aarhusvirksomheden Carelink og Copenhagen Medical A/S.

Copenhagen Medical A/S tilbyder test fra onsdag den 16. december kl. 8 i Bellacenteret og fra mandag den 21. december kl. 9 i Parken i København.

 

Læs mere på coronasmitte.dk:

De danske myndigheder har samlet alle informationer om coronavirus på coronasmitte.dk
Hvis du ikke kan finde svar her, kan du ringe til: telefon-hotline 7020 0233

Pressehenvendelser til Sundhedsministeriet

Pressehenvendelser
Titel(pressetelefon modtager IKKE SMS'er)
KontorSundhedsministeriet