Nye Covid-19-tiltag i Hovedstadsområdet

01-12-2020

Smitten med COVID-19 er særlig udbredt i en række kommuner i Hovedstadsområdet. Regeringen intensiverer derfor indsatsen i 17 kommuner med nye tiltag. Tiltagene er anbefalet af Indsatsgruppen, herunder sundhedsmyndighederne.

Smitten med COVID-19 i Danmark er på et højt niveau – særligt i en række kommuner i Hovedstadsområdet. Indsatsgruppen for COVID-19-håndtering, herunder sundhedsmyndighederne, vurderer på den baggrund, at der er behov for tiltag i 17 kommuner i Hovedstadsområdet, hvor kombinationen af et højt smitteniveau, befolkningstæthed og årstiden indebærer en risiko for eskalerende smitte.

Læs om udviklingen af antal smittede i Hovedstadsområdet

Regeringen har valgt at følge Indsatsgruppens, herunder sundhedsmyndighedernes, anbefaling. På den baggrund og inden for rammerne af det nationale varslingssystem iværksættes intensiverede tiltag inden for fire områder i 17 kommuner i Hovedstadsområdet.

En række af tiltagene vil gælde i hele landet.

Læs pjece om de nye tiltag

De 17 kommuner er: Albertslund, Ballerup, Brøndby, Dragør, Frederiksberg, Gentofte, Gladsaxe, Glostrup, Herlev, Hvidovre, Høje-Taastrup, Ishøj, København, Lyngby-Taarbæk, Rødovre, Tårnby og Vallensbæk.

De nødvendige tiltag træder som udgangspunkt i kraft den 7. december 2020, men alle opfordres til snarest muligt at følge de nye retningslinjer. Tiltagene er foreløbigt gældende til og med den 2. januar 2021.

Indsatsgruppen, herunder sundhedsmyndighederne, følger udviklingen i COVID-19-smitten i hele landet nøje.

Læs mere på coronasmitte.dk:

De danske myndigheder har samlet alle informationer om coronavirus på coronasmitte.dk
Hvis du ikke kan finde svar her, kan du ringe til: telefon-hotline 7020 0233

Pressehenvendelser til Sundhedsministeriet

Pressehenvendelser
Titel(pressetelefon modtager IKKE SMS'er)
KontorSundhedsministeriet