10 hjemvendte borgere uden symptomer på smitte med ny Coronavirus

03-02-2020

10 af de 11 borgere, der natten til søndag lettede fra Kina er landet i Roskilde Lufthavn. Ingen af de 10 har symptomer på at være smittede af ny coronavirus. En er blevet indlagt i Bruxelles til nærmere undersøgelse.

De 11 passagerer landede i Bruxelles søndag aften. Her blev de mødt af det danske sundhedspersonale fra forsvaret. En af de 11 blev indlagt i Bruxelles til nærmere undersøgelse. De øvrige 10 fortsatte til Danmark i forsvarets Challenger-fly efter at forsvarets sundhedspersonale havde foretaget en grundig vurdering af hver enkelt.

Efter de er landet i Roskilde Lufthavn, er de endnu engang blevet underlagt en konkret individuel risikovurdering som en del af det danske sundhedsberedskab, med grundig gennemgang af hver enkelt om deres færden og kontakter. Det er disse oplysninger til sammen, der får Sundhedsstyrelsen og Styrelsen for Patientsikkerhed til at konkludere, at der ikke er grund til at indlægge borgerne.

Magnus Heunicke siger:

De 10 borgere er nu blevet transporteret hjem. De holder sig i frivillig hjemmeisolation og der vil blive fulgt op på dem af Styrelsens for Patientsikkerheds læger. Opstår der den mindste tvivl om deres tilstand, vil sundhedsberedskabet være klar til at opskalere indsatsen.

Forsvarets Challenger-fly landede i Roskilde lufthavn natten til mandag, hvor de blev mødt af overlæger fra Styrelsen for Patientsikkerhed og sundhedspersonale. Efter modtagelse og undersøgelse blev de transporteret videre af beredskabet i deres hjemregion.

Borgerne følges af sundhedsmyndighederne og skal måle deres temperatur to gange dagligt. Borgerne har endvidere tilkendegivet, at de vil holde sig hjemme. To af de 10 er i egentlig hjemme-karantæne ud fra en vurdering af at de er i høj-risiko, da de har været i kontakt med en person der er under mistanke for smitte. Ved ’høj’ smitterisiko øges sikkerheden, og alle rejser og kontakt til andre mennesker frarådes til og med 14. dag fra risiko-kontakt. Der iværksættes daglig opsøgende kontakt fra sundhedspersonale med temperaturovervågning.

Yderligere oplysninger

Kommunikations- og pressechef Christian Lehmann, tlf. 26 80 40 26