Alle hjemvendte borgere fra Hubei til Danmark er testet negativ for ny coronavirus

04-02-2020

Alle de borgere, der henholdsvis fredag og søndag vendte hjem til Danmark efter ophold i Hubei-provinsen i Kina, er testet negativ for ny coronavirus.

Alle de borgere, der henholdsvis fredag og søndag vendte hjem til Danmark efter ophold i Hubei-provinsen i Kina, er testet negativ for ny coronavirus. Det vil sige, at man ikke kan spore tegn på smitte hos nogen af dem. Det står klart, efter Statens Serum Institut natten til tirsdag afsluttede test af prøver fra de hjemkomne.

Sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke siger:

Alle er testet negativ af eksperter på Statens Serum Institut. Ud fra sundhedsmyndighedernes forsigtighedsprincip fastholdes overvågningen af de hjemvendte, og risikovurderingen nedskaleres derfor ikke på nuværende tidspunkt.

I alt er 15 personer landet i Roskilde Lufthavn henholdsvis fredag og søndag.

Tre af de 15 er fra et andet nordisk land og er transporteret videre til deres hjemland, og yderligere én er udsendt Udenrigsministeriet og bar beskyttelsesudstyr under hele hjemtagningen.

Statens Serum Institut har således i nat gennemført 11 test, der alle er negative for ny coronavirus. Også den dansker, der mandag aften blev indlagt på et sygehus i Bruxelles på grund af milde symptomer, er testet negativ for ny coronavirus. Det oplyser de belgiske myndigheder.

Ud fra et forsigtighedsprincip blev det mandag aften besluttet at placere alle 11 borgere i risikovurderingen HØJ. Nattens prøveresultater ændrer ikke ved denne risikovurdering.

For yderligere information kontakt:

Presse- og kommunikationschef Christian Lehmann på tlf.: 26 80 40 26