Astrid Krag forlænger nødovernatning for hjemløse under coronaudbruddet

19-03-2020

Social- og Indenrigsministeriet forlænger puljen til nødovernatning, så nødherberger kan holde åbent indtil udgangen af april.

Social- og indenrigsminister Astrid Krag forlænger en ordning, som normalt sikrer nødovernatning i de kolde vintermåneder. Nu løber ordningen til udgangen af april, så kommuner og NGO’er under coronaudbruddet kan sikre kapacitet til hjemløse borgere.

Social- og indenrigsminister Astrid Krag siger:

”Vi skal passe ekstra godt på vores udsatte medmennesker. Alle hjemløse skal fortsat have et sted at sove. Kommuner og organisationer yder allerede et imponerende arbejde rundtomkring for at løse udfordringen, og nu sætter vi flere penge af til nødovernatning, så deres arbejde kan fortsætte.”

- Astrid Krag

Flere herberger og botilbud er blevet presset efter, at udbruddet af coronavirus har sendt offentligt ansatte hjem, og det er blevet forbudt at forsamles mere end ti mennesker.

En bekendtgørelse på socialområdet slår dog fast, at kommunerne har pligt til at opretholde tilbud til hjemløse.

”Vi følger udviklingen tæt på socialområdet, og der tages hver dag nye initiativer i hele landet. I København har man f.eks. indrettet en idrætshal som nødherberg, og i Odense deler kommunen madpakker ud til hjemløse. Fra centralt hold har vi oprettet en hotline, og vi er i daglig kontakt med organisationer og aktører. Situationen er uforudsigelig, men vi må gøre alt, hvad vi kan for at beskytte de allermest udsatte.”

- Astrid Krag

Puljen på 1 millioner kroner fordeles til de tilskudsmodtagere, som i forvejen var tildelt midler til nødovernatning i vintermånederne. Den har indtil nu gjort det muligt at etablere ca. 120 pladser.

Yderligere oplysninger

Social- og Indenrigsministeriets pressetelefon, 41 85 13 60 (modtager ikke SMS)