Plakater og pjecer giver råd om coronavirus til hjemløse og særligt udsatte

24-03-2020

Sundhedsstyrelsen har udarbejdet to plakater og en pjece med råd til hjemløse samt brugere og medarbejdere på væresteder, herberger og forsorgshjem.

Hjemløse samt brugere og medarbejdere på væresteder, herberger og forsorgshjem får med plakaterne og pjecerne råd om, hvordan de kan forebygge smitte med coronavirus/COVID-19, og hvad de skal gøre ved smitte.

Det glæder social- og indenrigsminister Astrid Krag:

”Mange har efterlyst råd om, hvad gadens folk og medarbejderne omkring dem skal gøre. Så det er rigtig godt og en vigtig del af den samlede hjælp, at Sundhedsstyrelsen nu har udsendt dette materiale. Vi har et særligt ansvar for at beskytte socialt udsatte mod coronavirus og forhindre smittespredning i miljøerne omkring dem. Her kan synlige plakater og pjecer målrettet netop de personer, som finder husly i herberger og forsorgshjem, gøre en forskel.”

- Astrid Krag

Fakta

Den ene af de to plakater indeholder råd om at undgå smitte. Den anden giver råd til personer, der føler sig syge.

I pjecen er der henstillinger fra Sundhedsstyrelsen til tiltag, blandt andet tilgængelig håndsprit, begrænsede besøgstider, god udluftning, omhyggelig rengøring og begrænset deling af mad, herunder at maden skal portionsanrettes. Der er også en beskrivelse af, hvilke symptomer man skal være ekstra opmærksom på.

Yderligere oplysninger

Social- og Indenrigsministeriets pressetelefon, 41 85 13 60 (modtager ikke sms).