Sundheds- og Ældreministeriets departementschef går på pension

27-11-2020

Departementschef i Sundheds- og Ældreministeriet Per Okkels har besluttet at gå på pension den 15. januar 2021. Per Okkels har været departementschef i Sundheds- og Ældreministeriet siden 2011 og kom til ministeriet fra en stilling som direktør i Danske Regioner.

Sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke udtaler:

For mig personligt har samarbejdet med Per under covid-19 pandemien været det mest intense og vigtige forløb, og Danmark har haft gavn af at have så dygtig en departementschef på så kritisk en post i så afgørende en periode. Per har været en faglig stærk, inspirerende og altid løsningsparat departementschef, som med sin unikke indsigt i sundhedsvæsenet og omfattende netværk kan skaffe resultater og se muligheder i alle situationer. Per har sat afgørende spor i vores sundhedsvæsen, og det er med stolthed, at han kan se tilbage på et langt liv i sundhedsvæsenets tjeneste.

Departementschef Per Okkels udtaler:

Det har været et privilegium at få lov at slutte min karriere som departementschef i Sundheds- og Ældreministeriet. Det er et hus fyldt med dygtige, engagerede og hårdtarbejdende medarbejdere og chefer, som jeg kommer til at savne. Jeg har også sat stor pris på det tætte og tillidsfulde samspil, jeg har haft med de ministre, jeg har været departementschef for; Astrid Krag, Nick Hækkerup, Sophie Løhde, Ellen Trane Nørby, Thyra Frank og Magnus Heunicke. I min tid som departementschef har mit samarbejde til Sundheds- og Ældreministeriets 8 styrelser været præget af høj faglig integritet hos dygtige kollegaer, som alle har mine store respekt. Det er ingen hemmelighed, at håndtering af coronaepidemien har været en unik og ekstremt krævende udfordring, der har affødt et helt særligt samarbejde med Magnus, som jeg aldrig vil glemme.

Stillingen vil blive slået op snarest.

Pressehenvendelser til Sundhedsministeriet

Pressehenvendelser
Titel(pressetelefon modtager IKKE SMS'er)
KontorSundhedsministeriet