Besøgsrestriktioner på visse sociale botilbud i yderligere otte kommuner

15-09-2020

Der indføres nu generelle midlertidige besøgsrestriktioner på visse sociale botilbud i yderligere otte sjællandske kommuner. Besøgsrestriktionerne skal begrænse smittespredning på botilbud, hvor mennesker i risikogruppen opholder sig.

I en række sjællandske kommuner skal besøg på en række sociale botilbud i den kommende tid foregå udendørs. Det drejer sig om Egedal, Furesø, Greve, Hillerød, Hørsholm, Roskilde, Rudersdal og Slagelse kommuner. Besøgsrestriktionerne indføres efter anbefaling fra Styrelsen for Patientsikkerhed. Dermed er der nu aktuelt indført besøgsrestriktioner i 30 af landets kommuner på grund af en stigning i antallet af konstaterede smittede med COVID-19.

Besøgsrestriktionerne omfatter kun sociale tilbud, som har beboere i en risikogruppe. Det er op til det enkelte tilbuds ledelse at vurdere, om der er beboere i risikogruppen ud fra de sundhedsfaglige retningslinjer.

Social- og indenrigsminister Astrid Krag (S) siger:

Smitten går desværre lige nu i den forkerte retning i en række kommuner, og derfor indfører vi på sundhedsmyndighedernes anbefaling besøgsrestriktioner i yderligere otte kommuner. Når situationen udvikler sig så hurtigt, som det er tilfældet, skal vi reagere, så vi kan beskytte sårbare mennesker på tilbuddene. På samme måde vil vi ophæve begrænsningerne igen, så snart situationen er bedre, og vi vil hele tiden have fokus på at beskytte beboere mod isolation.”

- Astrid Krag

Restriktionerne indføres med en ændring af den gældende bekendtgørelse om mulighed for lokalt at indføre besøgsrestriktioner på offentlige og private sociale botilbud. Dette sker efter anbefaling fra Styrelsen for Patientsikkerhed, der også har indført restriktioner for besøgendes adgang til samtlige kommunale og private plejecentre m.v.  i ovennævnte kommuner.

Det vil fortsat være muligt at besøge beboere på tilbuddene på udendørs arealer. Det vil også i såkaldt kritiske situationer og evt. også ved besøg fra 1-2 faste besøgspersoner være muligt at gennemføre besøg på indendørs arealer, hvis det vurderes at kunne gøres forsvarligt.

Der gælder lige nu besøgsrestriktioner i følgende kommuner:

Egedal, Furesø, Greve, Hillerød, Hørsholm, Roskilde, Rudersdal, Slagelse, Albertslund, Ballerup, Brøndby, Dragør, Frederiksberg, Gentofte, Gladsaxe, Glostrup, Herlev, Hvidovre, Høje-Taastrup, Ishøj, Københavns, Lyngby-Tårbæk, Rødovre, Tårnby, Vallensbæk, Frederikshavn, Hjørring, Esbjerg, Faaborg-Midtfyn og Aalborg.

Læs ændringsbekendtgørelse om midlertidige besøgsrestriktioner

Læs orienteringsskrivelse om ændringsbekendtgørelse

Teksten er ændret den 18. september, hvor antallet af kommuner er opdateret.

Yderligere oplysninger

Social- og Indenrigsministeriets pressetelefon, tlf. 4185 1360 (modtager ikke SMS)

Specialkonsulent, Brian Gresell Nørgaard, tlf.: 4185 1340