Besøgsrestriktioner på visse sociale botilbud indføres også i hovedstadsområdet

14-09-2020

Der indføres nu generelle midlertidige besøgsrestriktioner på en række sociale botilbud i hovedstadsområdet, hvor mennesker i risikogruppen opholder sig.

I den kommende tid skal besøg på visse sociale tilbud i hovedstadsområdet foregå på udearealerne. Det drejer sig om følgende 17 kommuner: Albertslund Kommune, Ballerup Kommune, Brøndby Kommune, Dragør Kommune, Frederiksberg Kommune, Gentofte Kommune, Gladsaxe Kommune, Glostrup Kommune, Herlev Kommune, Hvidovre Kommune, Høje-Taastrup Kommune, Ishøj Kommune, Københavns Kommune, Lyngby-Tårbæk Kommune, Rødovre Kommune, Tårnby Kommune og Vallensbæk Kommune.

Restriktionerne kommer efter, at lignende begrænsninger for nyligt blev indført i Frederikshavn Kommune og Hjørring Kommune efter et stigende antal tilfælde af coronasmitte.

Besøgsrestriktionerne omfatter kun sociale tilbud, som har beboere eller medarbejdere, som tilhører en risikogruppe. Det enkelte tilbuds ledelse skal vurdere, om der er beboere eller medarbejdere i risikogruppen ud fra de sundhedsfaglige retningslinjer.

Restriktionerne indføres med en ændring af den gældende bekendtgørelse om mulighed for lokalt at indføre besøgsrestriktioner på offentlige og private sociale botilbud. Dette sker efter anbefaling fra Styrelsen for Patientsikkerhed, der også har indført restriktioner for besøgendes adgang til samtlige kommunale og private plejecentre m.v.  i ovennævnte kommuner.

Social- og indenrigsminister Astrid Krag (S) siger:

Jeg tager sundhedsmyndighedernes anbefaling meget alvorligt og indfører derfor nu også besøgsrestriktioner i en række kommuner i hovedstadsområdet for at beskytte sårbare mennesker. Smitten i hovedstadsområdet går desværre lige nu i den forkerte retning, og derfor har vi som samfund et ansvar for at passe på borgere i risikogruppen. Samtidig vil vi fortsat have fokus på at beskytte beboere mod ensomhed og afsavn, og vi vil ophæve begrænsningerne igen, når situationen er bedre.

- Astrid Krag

Det vil fortsat være muligt at besøge beboere på tilbuddene på udendørs arealer. Det vil også i såkaldt kritiske situationer og evt. også ved besøg fra 1-2 faste besøgspersoner være muligt at gennemføre besøg på indendørs arealer, hvis det vurderes at kunne gøres forsvarligt.

Yderligere oplysninger

Social- og Indenrigsministeriets pressetelefon, tlf. 4185 1360 (modtager ikke SMS)