Danmark får ca. 650.000 ekstra Pfizer/BioNTech vaccinedoser i andet kvartal af 2021

14-04-2021

EU Kommissionen har indgået aftale med Pfizer/BioNTech om af fremrykke leveringen af 50 mio. ekstra vaccinedoser til andet kvartal af 2021. De vil blive fordelt efter pro rata, hvilket betyder, at Danmark vil modtage ca. 650.000 ekstra vaccinedoser i andet kvartal af 2021.

De 50 mio. vaccinedoser, som EU ifølge den oprindelige aftale først skulle have modtaget i fjerde kvartal af 2021, ankommer allerede fra april. Det sker efter, at EU Kommissionen har indgået aftale med vaccineproducenten Pfizer/BioNTech om at fremrykke leverancerne, oplyser EU Kommissionens formand, Ursula von der Leyen, til et pressemøde onsdag eftermiddag.

Sundhedsminister, Magnus Heunicke siger:

”Accelerationen af leveringerne fra Pfizer/BioNTech er rigtig gode nyheder for den vaccineudrulning som sker i Danmark i disse uger og måneder. Vaccinationen af borgere over 50 år er en vigtig milepæl i aftalen om genåbning, som regeringen har indgået med Folketingets partier. Derfor er de 650.000 Pfizer/BioNTech doser et betydeligt rygskub til den danske vaccineindsats, på samme dag som AstraZenecas vaccinekandidat er taget ud af det danske vaccinationsprogram.”

Fremrykningen af de 50 mio. vacciner betyder, at EU samlet får 250 mio. vaccinedoser fra Pfizer/BioNTech i andet kvartal. De første af de fremrykkede leverancer vil ankomme til EU allerede i april.

995.672 danskere har påbegyndt vaccination pr. dags dato, og tallet forventes at runde 1 mio. borgere i morgen torsdag den 15. april. Samtidig har 467.955 – det vil sige otte procent – af danskerne færdiggjort vaccination.

Pressehenvendelser til Sundhedsministeriet

Pressehenvendelser
Titel(pressetelefon modtager IKKE SMS'er)
KontorSundhedsministeriet
Læs mere på coronasmitte.dk:

De danske myndigheder har samlet alle informationer om coronavirus på coronasmitte.dk
Hvis du ikke kan finde svar her, kan du ringe til: telefon-hotline 7020 0233