Krav om mundbind eller visir i kommunale borgerservicecentre

18-12-2021

Indenrigs- og boligministeren har underskrevet en ny bekendtgørelse om krav om mundbind eller visir i kommunale borgerservicecentre i forbindelse med håndtering af covid-19.

Reglerne svarer i det væsentlige til regler, der tidligere har været gældende for borgerservicecentre.

I den nye bekendtgørelse fastsættes bl.a. regler om:

  • Anvendelse af mundbind og visir i kommunale borgerservicecentre, herunder med undtagelser til kravet, bl.a. såfremt der er en anerkendelsesværdig årsag hertil, f.eks. når borgerservicecentret foretager fysisk validering af fremmødte borgere forud for udstedelse af pas, kørekort og NemId.
  • Kravet omfatter tillige medarbejdere og andre personer, der er tilknyttet det pågældende kommunale borgerservicecenter og har kontakt til borgere og besøgende. Kravet omfatter dog ikke medarbejder, der opholder sig i et aflukket rum eller bag en afskærmning, hvortil alene medarbejdere m.v. har adgang.
  • Bødestraf til den, der ikke forlader lokaler i et kommunalt borgerservicecenter, hvortil offentligheden har adgang, efter at være blevet bortvist i forbindelse med den håndhævelse, som det kommunale borgerservicecenter foretager som følge af kravet om mundbind eller visir.

Reglerne gælder indtil den 16. januar 2022. Folketingets Epidemiudvalg har udtalt sig for udstedelsen af reglerne.

Læs bekendtgørelsen i boksen til højre.

Det følger af epidemiloven, at ministeriet skal offentliggøre Epidemikommissionens indstilling om reglerne. Denne findes ligeledes i boksen til højre.

Yderligere oplysninger

Presserådgiver Michael Højgaard Bang
Telefon + 45 72 28 24 16
E-mail: mihb@im.dk