Skærpede tiltag i Kolding Kommune

19-02-2021

Flere udbrud på skoler og daginstitutioner i Kolding har fået smitten til at stige. For at bremse smitten lukkes skoler og daginstitutioner i postnummeret 6000 Kolding. Det sker i tæt samarbejde med Kolding Kommune, der sammen med Styrelsen for Patientsikkerhed har iværksat en række tiltag.

Kolding Kommune har de seneste dage oplevet et voksende smittetal, som har fået kommunen til at indføre flere tiltag. Efter ønske fra kommunen, på anbefaling fra Styrelsen fra Patientsikkerhed og efter indstilling fra indsatsgruppen, har regeringen besluttet at lukke skoler og daginstitutioner med adresse i 6000 Kolding til og med den 28. februar. Der vil være nødpasning for børn, hvis forældre har et pasningsbehov som følge af deres arbejde, og børn med særlige behov er undtaget fra nedlukningen.

Styrelsen for Patientsikkerhed har vurderet, at der er risiko for yderligere smittespredning i forbindelse med, at skoleelever og en del børn i dagtilbud skulle vende tilbage fra vinterferie efter weekenden.

Samtidig opfordres alle over 12 år i Kolding (postnr. 6000) til at lade sig teste. Der vil være kapacitet så alle borgere over 2 år kan blive testet, således at kapaciteten også dækker børn under 12 år. Der vil snarest komme en lokal udmelding i Kolding om, hvornår den øgede testkapacitet er klar til at teste alle borgerne.

Sundhedsminister Magnus Heunicke siger:

Situationen i Kolding er alvorlig, og den høje smitte skal hurtigst muligt ned igen. Da smitten især er koncentreret om en række skoler og daginstitutioner, er det derfor nødvendigt at sende de mindste elever hjem igen og at lukke daginstitutioner i byen. Kolding Kommune og Styrelsen for Patientsikkerhed arbejder tæt sammen og har sat gang i flere tiltag. Jeg vil gerne sende en klar opfordring til alle borgere i Kolding by om at lade sig teste, så usynlige smittekæder hurtigst muligt kan blive brudt.

Tiltag for at nedbringe smitten

Styrelsen for Patientsikkerhed og Kolding Kommune har aftalt følgende tiltag med henblik på at bringe udbruddet under kontrol:

  • kommunikationsindsats til borgerne om at overholde alle retningslinjer
  • indsats i udvalgte boligområder med kommunale medarbejdere
  • opsøgende indsats med tilbud om isolationsfaciliteter til smittede, herunder tilbud om praktisk hjælp til bl.a. indkøb
  • dialog med dagligvarebutikker om skærpet fokus på afstandskrav, afspritning mv.
  • test af alle borgere i Kolding

Kolding Kommune er en af de kommuner, der har indgået aftale med Styrelsen for Patientsikkerhed om at bidrage til smitteopsporingen.

Læs mere på coronasmitte.dk:

De danske myndigheder har samlet alle informationer om coronavirus på coronasmitte.dk
Hvis du ikke kan finde svar her, kan du ringe til: telefon-hotline 7020 0233

Pressehenvendelser til Sundhedsministeriet

Pressehenvendelser
Titel(pressetelefon modtager IKKE SMS'er)
KontorSundhedsministeriet