Faglig referencegruppe for COVID-19 skal vurdere genåbningen

10-01-2021

Eksperterne i den faglige referencegruppe for det nationale varslingssystem til håndtering af COVID-19 afleverer på mandag den 11. januar deres vurdering af, i hvilken rækkefølge det danske samfund kan genåbnes, når smittesituationen tillader det.

Den faglige referencegruppe for det nationale varslingssystem til håndtering af COVID-19 er sammensat af eksperter inden for medicin, epidemiologi, økonomi og samfundsforhold. Regeringen har bedt eksperterne vurdere, i hvilken rækkefølge en genåbning kan finde sted, når smittesituationen tillader det. Den faglige referencegruppe vil i deres vurdering forholde sig til tiltagenes konsekvenser for smittereduktion, samfundsøkonomi og den almindelige sundhedstilstand. Det skal samtidig vurderes, hvor meget tiltagene griber ind i den enkeltes dagligdag og trivsel. Eksperterne har holdt deres første møde om emnet onsdag den 6. januar og skal aflevere deres fulde afrapportering mandag den 11. januar. Referencegruppen afrapporterer til regeringen.

Læs det "Det supplerende kommissorium for faglig referencegruppe for nationat varslingssystem til håndtering af COVID-19 vedrørende bidrag til vurdering af rækkefølge på genåbning"

 

Læs mere på coronasmitte.dk:

De danske myndigheder har samlet alle informationer om coronavirus på coronasmitte.dk
Hvis du ikke kan finde svar her, kan du ringe til: telefon-hotline 7020 0233

Pressehenvendelser til Sundhedsministeriet

Pressehenvendelser
Titel(pressetelefon modtager IKKE SMS'er)
KontorSundhedsministeriet