Manglende visning af visse lyntest i EU-coronapasset

01-07-2021

EU's coronapas er taget i brug i dag. Desværre har det vist sig, at ikke alle lyntestsvar vises i EU-visningen i app’en. Rejsende opfordres derfor til at tage en PCR-test før afrejse.

Testtypen fra Falck og Copenhagen Medical er ikke optaget på EU’s liste over test, der indgår i EU covid certifikatet, og det er derfor ikke muligt at få vist lyntest i EU-visningen i coronpas appen fra disse leverandører. Lyntest fra Carelink er dog optaget på listen og vises i appen. Der arbejdes på at få alle typer danske lyntest optaget på listen hurtigst muligt.

Rejsende opfordres derfor til at tage en PCR-test før afrejse, hvis man har brug for at kunne dokumentere en negativ test.

Bemærk, at der fra den 1. juli ikke længere er krav om tidsbestilling til PCR-test i Danmark. Men vær opmærksom på, at svartiden er op til 24 timer for PCR-test.

Du opfordres til at tjekke indrejsereglerne i det land, som du skal rejse til. F.eks. er der i flere lande ikke krav om at fremvise negative test, hvis du er færdigvaccineret eller tidligere har været smittet med COVID-19. Flere lande accepterer også test foretaget af Falck og Copenhagen Medical, og man vil i de tilfælde kunne vise testpasset fra fx MinSundhed. Det er derfor vigtigt, at du tjekker indrejsereglerne.

Du kan få et overblik over indrejsereglerne på Udenrigsministeriets europakort: Indrejserestriktioner i Europa for danske turister (um.dk)

Du kan stadig bruge din negative antigentest som gyldigt coronapas i Danmark.