Kontrakt med leverandør til tilvalgsordningen er nu underskrevet

21-05-2021

Region Midtjylland har netop underskrevet kontrakt med virksomheden Practio om at blive leverandør af tilvalgsordningen for Covid-19 vaccination uden for det generelle vaccinationsprogram. Det betyder, at de første borgeres vaccination under tilvalgsordningen nu er rykket endnu tættere på.

Det er virksomheden Practio, som Region Midtjylland netop har indgået kontrakt med. Kontrakten er indgået på vegne af alle regionerne og efter opdrag fra Sundhedsministeriet. 

Practio har meddelt Sundhedsministeriet, at de kan modtage de første borgere i lægekonsultation lørdag d. 22. maj, og at de første borgere i København kan få deres stik i næste uge. Der vil snarest muligt derefter blive oprettet flere vaccinationssteder andre steder i landet.

Sundhedsminister Magnus Heunicke siger:

Vi er i dag nået endnu en milepæl i forhold til at få etableret den tilvalgsordning, som der var bred politisk opbakning til. Jeg er godt tilfreds med, at vi nu er på plads med det formelle, så de første stik under ordningen kan gives i næste uge. Vaccination mod Covid-19 under tilvalgsordningen er individuelt valg, som det nu står en hver borger frit for at træffe på et oplyst grundlag.”

Konkret vil ordningen blive organiseret således:  

  • Statens Serum Institut distribuerer og leverer vaccinerne direkte til Practios vaccinationssteder.
  • Personer, der ønsker at bliver vaccineret under tilvalgsordningen skal henvende sig til Practio og booke tid til konsultation og vaccination via Practios bookningssystem.
  • Vaccinationsstederne skal minimum have åbent 8 sammenhængende timer inden for tidsrummet fra kl. 8:00 til kl. 21:00 på alle ugens dage.
  • Practio skal efter hver vaccination sikre, at vaccinationen straks registreres i Det Danske Vaccinationsregister (DDV).

Borgere, der ønsker at blive vaccinerede gennem tilvalgsordningen, skal kontakte Practio direkte

Pressehenvendelser til Sundhedsministeriet

Pressehenvendelser
Titel(pressetelefon modtager IKKE SMS'er)
KontorSundhedsministeriet