ICARS bliver en selvejende institution

17-11-2021

International Centre for Antimicrobal Resistence blev etableret i 2019 som en del af Sundhedsministeriet og starter nu op som en selvstændig organisation med en ny bestyrelse i spidsen.

Annonceringen af ICARS som en selvejende institution sker i forbindelse med konferencen AMR Call to Action 3. ICARS etablerer samarbejder mellem regeringer, fonde og organisationer med det formål at kunne udvikle og implementere bæredygtige, kontekst-specifikke løsninger på antibiotikaresistens i lavindkomst- til mellemindkomst-lande.

Vi er i ICARS’ korte levetid allerede nået langt. ICARS har indgået partnerskaber med Vietnam og Georgien og er i dialog med en række andre lande. I Vietnam arbejder ICARS med at reducere mængden af antibiotika i svineproduktion, og i Georgien arbejder ICARS på at reducere forbruget på ti forskellige hospitaler. Jeg er overbevist om, at ICARS med denne bestyrelse vil være I stand til at forsætte arbejdet med at finde fælles løsninger på udfordringerne med antibiotikaresistens, siger sundhedsminister, Magnus Heunicke.   

Siden 2019 har ICARS fungeret som en del af Sundhedsministeriet bestående af en styregruppe med repræsentanter fra i alt fem forskellige ministerier.

ICARS er siden 2019 vokset fra 5 ansatte til 23 ansatte fra 13 forskellige lande, som arbejder globalt med hovedkontor i København.

Læs mere her

Pressehenvendelser til Sundhedsministeriet

Pressehenvendelser
Titel(pressetelefon modtager IKKE SMS'er)
KontorSundhedsministeriet