Ny opgørelse over vaccinationstilslutningen i social- og sundhedssektoren

23-11-2021

Statens Serum Institut udgiver nu en ny og mere detaljeret ugentlig opgørelse over vaccinetilslutningen i forskellige dele af social- og sundhedssektoren.

Opgørelsen viser på ugebasis, hvor mange der har taget i mod tilbuddet om vaccination inden for dele af social-, sundheds- og undervisningsområdet. Det vil sige, at der nu er specifikke tal på antallet af vaccinerede blandt de ansatte i dagsinstitutioner, skoler, ældreområdet, tandlæger, hospitalslæger, praktiserende speciallæger osv. Tallene opgøres på landsplan og på regionsniveau.

 Sundhedsminister Magnus Heunicke siger:

Det er helt centralt, at de ansatte i social- og sundhedssektoren tager i mod tilbuddet om covid-19 vaccination, da netop disse grupper ofte er i kontakt med særligt sårbare i deres daglige arbejde. Derfor følger vi tilslutningen tæt, så vi kan identificere, om der er grupper, vi skal sætte målrettet ind overfor.

 Sundhedsstyrelsen har på baggrund af tallene eksempelvis fokus på vaccinetilslutningen hos SOSU-elever, for at få vaccinationstilslutningen op i bl.a. ældreplejen. Der er derfor sat en række kommunikationsindsatser i værk for at øge vaccinetilslutningen for SOSU-eleverne.

 Opgørelsen opdateres ugentlig og vil kunne tilgås på SSIs hjemmeside her. 

Pressehenvendelser til Sundhedsministeriet

Pressehenvendelser
Titel(pressetelefon modtager IKKE SMS'er)
KontorSundhedsministeriet