Antal smittede plejehjemsbeboere falder markant efter revaccination

07-10-2021

I uge 36, hvor revaccinationen af plejehjemsbeboere gik i gang d. 9. september var der 45 smittede blandt plejehjemsbeboere. I dag har ca. 94 pct. fået et 3. stik mod covid-19 og dette har formentlig medvirket til, at der i sidste uge kun er fundet 4 bekræftede tilfælde blandt plejehjemsbeboere.

Den 9. september påbegyndte sundhedsmyndighederne revaccination af plejehjemsbeboere i Danmark. Det skete efter anbefaling fra Sundhedsstyrelsen og på baggrund af nye udmeldinger fra de europæiske lægemiddelmyndigheder og det europæiske smitteagentur.

Niveauet af immunitet- især hos de sårbare ældre- falder med tiden-, og det kunne man formentlig også se i antal smittede beboere på plejehjem, som steg i august. Men efter revaccination af plejehjemsbeboerne gik i gang d. 9. september er antal smittede plejehjemsbeboere begyndt at falde igen. Fra uge 36 med 45 smittede til uge 39 med 4 smittede.

Sundhedsminister Magnus Heunicke siger:

Vi skal slå ring om de sårbare ældre på plejehjemmene. Plejehjemsbeboere er en af de mest udsatte grupper i forhold til Covid-19 og det er derfor betryggende at se, at revaccinationen for denne gruppe ser ud til at virke efter hensigten. Der er også andre sårbare i Danmark, der har brug for ekstra beskyttelse, og derfor er vi i fuld gang med at revaccinere personer med stærkt svækket immunforsvar, ligesom alle ældre over 85 år nu er inviteret til et tredje stik. Regeringen planlægger desuden efter, at alle skal revaccineres på et tidspunkt.

Graf der viser antal bekræftede tilfælde og andel revaccinerede blandt plejehjemsbeboere pr. uge

Pressehenvendelser til Sundhedsministeriet

Pressehenvendelser
Titel(pressetelefon modtager IKKE SMS'er)
KontorSundhedsministeriet