Danmark sælger overskydende mRNA-vacciner til New Zealand

12-09-2021

Regeringen har indgået en aftale med New Zealand om salg af 500.000 mRNA-vaccinedoser af mærket Pfizer-BioNTech. Vaccinedoserne er i overskud og skal ikke indgå i den danske vaccineudrulning.

New Zealand har rakt ud til Danmark med en anmodning om køb af overskydende vaccinedoser. Danmark har vacciner nok til at dække det danske behov, og derfor har regeringen indgået en aftale med New Zealand om salg af 500.000 overskydende vacciner. Vaccinedoserne har været på lager i Danmark og skal ikke indgå i den danske vaccineudrulning. Det skyldes, at Danmark pt. har rigeligt med vacciner til at dække det danske behov.

Sundhedsminister Magnus Heunicke siger:

- Vi har fra starten satset massivt på at købe bredt og stort ind af vacciner til den danske befolkning. I dag har vi så et overskud af mRNA-vacciner, som vi ikke har behov for herhjemme – også selvom vi står over for at skulle give folk et tredje stik. Overskydende vacciner skal selvfølgelig ud og bidrage til den globale pandemibekæmpelse.

Vaccinedoserne forventes at blive afsendt fra Danmark den 13. og 15. september. New Zealand har samtidig købt overskydende vaccinedoser af Spanien. Ud over salg har Danmark doneret vacciner til en række lande. Regeringen vurderer løbende mulighederne for at donere yderligere vacciner. 

KONTAKT

For yderligere information om salget, praktiske detaljer og logistik: Kontakt presse@ssi.dk

For yderligere information om henvendelser fra udlandet i forbindelse med corona: Kontakt pressevagten@um.dk

For spørgsmål ang. vacciner og den nationale vaccineudrulning: Kontakt pressevagt@sum.dk