Test 1: Vælgererklæringsportalen nomineret til Danish Design Award

22-04-2022

Den digitale selvbetjeningsløsning til afgivelse af vælgererklæringer, vælgererklæring.dk, er nomineret til en Danish Design Award i kategorien ”Outstanding Service”. Vinderen offentliggøres den 9. juni 2022.

Danmark er kendt for godt design – tidligere især af fysiske genstande, men i dag i høj grad også teknologi. Og Indenrigs- og Boligministeriets digitale selvbetjeningsløsning til afgivelse af vælgererklæringer – vælgererklæring.dk – er nu blevet nomineret til en Danish Design Award i kategorien ”Outstanding Service”.

På hjemmesiden vælgererklæring.dk kan man som vælger få overblik over de partier, der gerne vil på stemmesedlen til folketingsvalg eller Europa-Parlamentsvalg. Vælgeren kan derefter logge ind med NemID/MitID og igangsætte en vælgererklæring for partiet. Efter en uges eftertænksomhedsperiode kan man bekræfte sin vælgererklæring. Denne procedure har Folketinget besluttet. Hjemmesiden skal derfor understøtte vælgerens afgivelse af en vælgererklæring i flere adskilte processkridt.

Hjemmesiden er udviklet i et tæt samarbejde mellem ministeriet og it-leverandøren Charlie Tango. Siden hjemmesiden blev sat i drift den 3. september 2020, har to partier indsamlet de 20.182 vælgererklæringer, der kræves for at komme på stemmesedlen til næste folketingsvalg.

Se mere på www.vaelgererklaering.dk.