Danmark har modtaget 34 patienter fra Ukraine

12-08-2022

I dag er yderligere 11 patienter fra Ukraine eller et naboland ankommet til Danmark for at modtage behandling på danske hospitaler. Det bringer det samlede antal op på 34 patienter.

Alle patienter, der ankommer til Danmark, vil blive sendt til behandling på et sygehus i en af landets fem regioner. Ukraine og nabolande, der er berørt af krigen, har siden krigen startede sendt 1235 anmodninger til EU om hjælp til behandling af patienter med både krigsskader og patienter med andre sygedomme for at aflaste sygehusvæsenet i Ukraine og sundhedssystemerne i Ukraines nabolande. Anmodningerne til Danmark bliver, efter ønske fra Ukraine, primært koordineret via EU. Danmark har tilbudt at modtage op mod 200 patienter.

Sundhedsminister Magnus Heunicke siger:

Det danske sundhedsvæsen står klar til at hjælpe de ukrainere, der må få brug for sygehusbehandling, og vi har i dag modtaget 11 patienter fra Ukraine. Det er er et betydeligt større antal end tidligere. Danmark har tilkendegivet at kunne modtage op i mod 200 patienter fra Ukraine eller berørte nabolande - det gælder både soldater og civile.

Pressehenvendelser til Sundhedsministeriet

Pressehenvendelser
Titel(pressetelefon modtager IKKE SMS'er)
KontorSundhedsministeriet