Danmark indkøber nu flere vacciner mod abekopper

12-08-2022

Indkøbet af yderligere 10.000 vacciner mod abekopper er netop godkendt af Folketinget. Målet med vaccinerne er at undgå alvorlig sygdom og bremse smitten.

Folketinget har netop godkendt indkøbet af yderligere 10.000 vacciner fra Imvanex fra Bavarian Nordic mod abekopper. Indkøbet skal sikre, at der er vacciner nok til det fulde vaccinationsforløb for hele målgruppen.

Målgruppen for tilbuddet af vaccine mod abekopper blev udvidet af Sundhedsstyrelsen den 9. august fra at gælde nære kontakter til at omfatte op mod 5.000 personer i risiko for smitte.

Sundhedsminister Magnus Heunicke siger:

Vi tager sygdommen alvorligt og tester ved mistanke, smitteopsporer og vejleder. Derfor tilbyder vi en forebyggende vaccine til risikogruppen, så vi beskytter dem, der er i størst risiko og får nedbragt smitten. Statens Serum Institut arbejder lige nu på, at få vaccinerne leveret så hurtigt som muligt, så de kan komme i brug i løbet af august.

Indkøbet er en del af beredskabet mod abekopper. Regionerne har i denne uge påbegyndt vaccination af den udvidede målgruppe for vaccinerne. Vaccination skal bidrage til at forhindre sygdom og bremse smitten, og myndighederne opfordrer til at alle i målgruppen tager imod tilbuddet.

Statens Serum Institut vurderer fortsat, at der er meget lav risiko for smitte i den brede befolkning.

Læs mere om tilbuddet om vaccination mod abekopper hos Sundhedsstyrelsen, hvor du også kan finde information om vaccinationstilbuddene i din region: https://www.sst.dk/da/Nyheder/2022/Vaccinationen-mod-abekopper-er-gaaet-i-gang-i-regionerne

 

Pressehenvendelser til Sundhedsministeriet

Pressehenvendelser
Titel(pressetelefon modtager IKKE SMS'er)
KontorSundhedsministeriet