Indrejserestriktioner lempes fra den 1. marts 2022

25-02-2022

Rejserestriktioner for indrejsende fra EU- og Schengenlande ophæves, mens restriktioner for indrejse fra øvrige lande lempes.

Fra midnat natten til 1. marts 2022 er der ikke længere restriktioner ved indrejse i Danmark, hvis man ankommer fra et EU- eller Schengenland.

Hvis man indrejser fra et land uden for EU- eller Schengen, vil der alene være krav om at få foretaget en test senest 24 timer efter indrejse. Personer, der indrejser fra lande uden for EU og Schengen, og som er vaccineret med en anerkendt vaccine eller kan dokumentere, at man har været smittet med COVID-19 inden for de seneste 180 dage, er undtaget fra dette krav og kan derfor indrejse uden restriktioner. Der gælder fortsat visse undtagelser fra kravet om test efter indrejse, f.eks. for børn under 15 år.

Lempelserne sker på baggrund af en indstilling fra Epidemikommissionen, som Epidemiudvalget i dag har tiltrådt. Statens Serum Institut har vurderet, at indrejserestriktionerne kan lempes væsentligt i forhold til de nuværende rejserestriktioner, som udløber den 28. februar 2022.

De nye lempede restriktioner gælder til og med den 29. marts 2022. Der opretholdes fortsat en ”nødbremse”, som vil kunne aktiveres, hvis nye, bekymrende virusvarianter opstår. Nødbremsen er dog ikke aktiveret for nogen lande i øjeblikket.

Pressehenvendelser til Sundhedsministeriet

Pressehenvendelser
Titel(pressetelefon modtager IKKE SMS'er)
KontorSundhedsministeriet