Ændringer til coronapasset er vedtaget

13-01-2022

Fra 16. januar gælder coronapasset kun i fem måneder efter 2. stik for personer over 18 år. Ved revaccination bliver det gyldigt igen.

På baggrund af indstilling fra Epidemikommissionen forelagde regeringen Folketingets Epidemiudvalg et forslag om at ændre på varigheden af et gyldigt coronapas efter vaccination og tidligere smitte. Et flertal i Epidemiudvalget tilsluttede sig forslaget i går.

Det betyder at følgende gælder fra søndag den 16. januar 2022:

  • For personer over 18 år er coronapasset gyldigt i 5 måneder efter det primære vaccinationsforløb.
  • Coronapasset bliver gyldigt igen umiddelbart efter revaccination.
  • Der er på nuværende tidspunkt ikke fastlagt nogen udløbsdato for coronapasset efter revaccination.
  • Der er endnu ikke et tilbud om revaccination til de 15-17-årige. 15-17 årige, der har gennemført det primære vaccinationsforløb, vil derfor fortsat have gyldigt coronapas efter fem måneder.

Det primære vaccinationsforløb vil for de fleste vil bestå af to doser, og således udløbe 5 måneder efter 2. stik. For de der fx har fået Johnson & Johnson, som kun består af én dosis, vil det dog være efter 1. stik.

Derudover er det vedtaget, at varigheden af et gyldigt coronapas efter tidligere smitte ændres, så det er gyldigt fra 11 dage efter positiv PCR-test til 5 måneder efter positiv PCR-test. Dette træder også i kraft søndag den 16. januar. 

Hvis du er inviteret til revaccination, men endnu ikke har benyttet dig af tilbuddet, skal du være opmærksom på, at dit coronapas, som følge af de nye ændringer, vil udløbe efter den 16. januar, hvis der er gået mere end 5 måneder fra du afsluttede dit primære vaccinationsforløb.

Du kan booke tid til revaccination på vacciner.dk

 

Pressehenvendelser til Sundhedsministeriet

Pressehenvendelser
Titel(pressetelefon modtager IKKE SMS'er)
KontorSundhedsministeriet