Forlængelse af krav om mundbind eller visir i kommunale borgerservicecentre

14-01-2022

Indenrigs- og boligministeren har underskrevet en forlængelse af bekendtgørelse om krav om mundbind eller visir i kommunale borgerservicecentre i forbindelse med håndtering af covid-19.

Reglerne, der videreføres, fastsætter bl.a.:

  • Krav om anvendelse af mundbind og visir i kommunale borgerservicecentre.
  • Undtagelser til kravet, bl.a. såfremt der er en anerkendelsesværdig årsag hertil, f.eks. når borgerservicecentret foretager fysisk validering af fremmødte borgere forud for udstedelse af pas, kørekort og NemId.
  • Kravet omfatter tillige medarbejdere og andre personer, der er tilknyttet det pågældende kommunale borgerservicecenter og har kontakt til borgere og besøgende. Kravet omfatter dog ikke medarbejdere, der opholder sig i et aflukket rum eller bag en afskærmning, hvortil alene medarbejdere m.v. har adgang.
  • Bødestraf til den, der ikke forlader lokaler i et kommunalt borgerservicecenter, hvortil offentligheden har adgang, efter at være blevet bortvist i forbindelse med den håndhævelse, som det kommunale borgerservicecenter foretager som følge af kravet om mundbind eller visir.

Folketingets Epidemiudvalg har udtalt sig for forlængelse af reglerne.

Reglerne gælder til og med den 31. januar 2022.

Læs ændringsbekendtgørelsen i boksen her på siden.

Det følger af epidemiloven, at ministeriet skal offentliggøre Epidemikommissionens indstilling om reglerne. Denne findes ligeledes i boksen er på siden.

Yderligere oplysninger

Pressechef Michael Højgaard Bang
Telefon: +45 72 28 24 16
E-mail: mihb@im.dk