Midlertidigt testkrav forud for indrejse forlænges

13-01-2022

De gældende rejserestriktioner forlænges til og med 31. januar. Alle indrejsende uden bopæl i Danmark skal tage en COVID-19 test inden indrejse i Danmark. Indrejsende med bopæl i Danmark skal tage en test senest 24 timer efter indrejse.

Siden 27. december 2021 har der været et generelt krav om, at alle der rejser ind i Danmark skal være testet med en PCR-test (72 timer før indrejse) eller hurtigtest (48 timer før indrejse).

Kravet gælder også vaccinerede personer, men ikke for tidligere smittede. Dog kan personer med bopæl i Danmark selv vælge, om de tager en test i udlandet inden afrejse til Danmark, eller om de tager en test op til 24 timer efter indrejse.

Der gælder desuden undtagelser for visse grupper af personer, f.eks. for børn, personer med bopæl i grænselandet, indrejsende fra Sverige i transit fra Bornholm uden ophold i Sverige, indrejsende med henblik på godstransport og personer i transit gennem Danmark, som udrejser senest 24 timer efter indrejsetidspunktet (fx svenske flyrejsende, der bruger Danmark som hub). Se alle undtagelserne.

Overholder man ikke kravene, kan man blive straffet med en bøde på 3.500 kr. i førstegangstilfælde.

Formålet med testkravene er at forebygge, at der kommer nye smittekæder via rejsende i den kommende periode, hvor der forventes stigende smitte med omikron globalt. Når smitten stiger globalt, stiger risikoen for import af yderligere smittekæder til Danmark fra udlandet. Desuden kan man ved at teste rejsende, før de stiger ombord på flyet, mindske risikoen for smitte på fly.

Anbefalingen fra Statens Serum Institut om test af alle indrejsende, uanset vaccinationsstatus, skyldes undersøgelser, der har vist, at 1. og 2. vaccinestik giver betydeligt ringere beskyttelse imod omikronvarianten i forhold til tidligere varianter.

Foreløbigt gælder testkravene indtil ved midnat natten til den 1. februar 2022.

Pressehenvendelser til Sundhedsministeriet

Pressehenvendelser
Titel(pressetelefon modtager IKKE SMS'er)
KontorSundhedsministeriet