Regeringen forelægger Epidemiudvalget ændringer til coronapasset

10-01-2022

Regeringen foreslår Epidemiudvalget en række ændringer til coronapasset, for eksempel at coronapasset skal udløbe fem måneder efter andet stik, hvis ikke man er revaccineret. Hvis Epidemiudvalget tilslutter sig ændringerne, vil de træde i kraft søndag den 16. januar.

På baggrund af indstilling fra Epidemikommissionen har regeringen forelagt Epidemiudvalget et forslag om at ændre på varigheden af coronapas. Hvis et flertal i Epidemiudvalget tiltræder forslaget, ændres reglerne om coronapas fra søndag den 16. januar 2022, såfremt det også vedtages at forlænge krav om coronapas visse steder i samfundet.

Regeringen har forelagt Epidemiudvalget følgende ændringer: 

  • Coronapasset skal være gyldigt 5 måneder efter 2. stik for personer over 18 år
  • Coronapasset bliver gyldigt igen umiddelbart efter revaccination.
  • Der er på nuværende tidspunkt ikke fastlagt nogen udløbsdato for coronapas efter 3. stik.
  • Der er endnu ikke et tilbud om revaccination til de 15-17-årige, som også er omfattet af reglerne for coronapas. 15 – 17 årige, der har fået to stik, vil derfor fortsat have coronapas efter fem måneder.
  • Coronapasset bliver gyldigt efter tidligere smitte 11 dage – 5 måneder efter en positiv PCR-test.

De foreslåede regler vil kun gælde ved brug af coronapas i Danmark. 

Vær opmærksom på, om dit coronapas udløber

Ovenstående ændringer er på nuværende tidspunkt hverken vedtaget eller trådt i kraft. Såfremt ændringerne bliver vedtaget, vil de træde i kraft allerede den 16. januar.

Hvis du er inviteret til revaccination, men endnu ikke har benyttet dig af tilbuddet, skal du derfor være opmærksom på, at dit coronapas kan udløbe efter den 16. januar, hvis der er gået mere end 5 måneder fra dit 2. stik.

 

Pressehenvendelser til Sundhedsministeriet

Pressehenvendelser
Titel(pressetelefon modtager IKKE SMS'er)
KontorSundhedsministeriet