Ti tilfælde af abekopper i Danmark

20-06-2022

Der er bekræftet yderligere tre tilfælde af abekopper i Danmark. Det ene tilfælde er en person fra udlandet og tæller derfor ikke med i den danske opgørelse.

I alle tilfælde er der kendt smittekilde. I et af tilfældene er smitten formodentlig sket i Danmark, mens de to andre tilfælde formodes at være smittet i udlandet. Styrelsen for Patientsikkerhed foretager smitteopsporing af nærekontakter.

 Sundhedsminister Magnus Heunicke siger:

 Der er nu bekræftet ti danske tilfælde af abekopper. Der er fortsat ingen samfundsmitte med abekopper i Danmark. Men vi har naturligvis en stor opgave i at inddæmme og opspore smitten i hvert tilfælde. Sundhedsmyndighederne har i slutningen af uge 24 givet vacciner mod abekopper til otte personer.

Den 25. maj offentliggjorde Statens Serum Institut en risikovurdering af udviklingen i smitte med abekopper. Læs risikovurderingen her

Sundhedsstyrelsen har udarbejdet retningslinjer til sundhedsvæsenet, om hvordan de skal håndtere sygdommen. Læs seneste version her.

Statens Serum Institut har nu i alt konstateret 12 tilfælde af abekopper i Danmark, men da to af dem er udenlandske tilfælde, tæller de ikke med i den danske opgørelse.

Pressehenvendelser til Sundhedsministeriet

Pressehenvendelser
Titel(pressetelefon modtager IKKE SMS'er)
KontorSundhedsministeriet