Tre yderligere tilfælde af abekopper i Danmark

14-06-2022

Statens Serum Institut har konstateret tre tilfælde af abekopper, så det samlede antal nu er på syv danske tilfælde. I to af tilfældene er der på nuværende tidspunkt kendt smittekilde, og her er smitten formodentlig sket i Danmark, men fra en person, der er bosiddende i udlandet. Styrelsen for Patientsikkerhed arbejder på at identificere smittekilden på det tredje tilfælde.

Sundhedsminister Magnus Heunicke siger:

Der er nu formodentligt for første gang sket smitte med abekopper i Danmark. Vi følger naturligvis situationen nøje og arbejder på at inddæmme smitten. Styrelsen for Patientsikkerhed er i gang med smitteopsporing af den smittedes nære kontakter i Danmark. Og myndighederne tilbyder vacciner til nære kontakter, hvor det er relevant.

Den 25. maj offentliggjorde Statens Serum Institut en risikovurdering af udviklingen i smitte med abekopper. Læs risikovurderingen her

Sundhedsstyrelsen har udarbejdet retningslinjer til sundhedsvæsenet, om hvordan de skal håndtere sygdommen. Læs seneste version her.

Statens Serum Institut har nu i alt konstateret otte tilfælde af abekopper i Danmark, men da en af de smittede er bosat i Sverige, tæller et af tilfældene ikke med i den danske opgørelse.

Pressehenvendelser til Sundhedsministeriet

Pressehenvendelser
Titel(pressetelefon modtager IKKE SMS'er)
KontorSundhedsministeriet