Fortsat kun to tilfælde af abekopper i Danmark

31-05-2022

Et tredje tilfælde af abekopper er påvist i det danske sundhedsvæsen. Men da vedkommende er bosat i Sverige tæller det ikke med i den danske opgørelse. Der er derfor stadig kun to bekræftede tilfælde i Danmark.

Statens Serum Institut har nu konstateret et tredje tilfælde af abekopper. Ingen af de smittede vurderes at være smittet i Danmark. Styrelsen for Patientsikkerhed har foretaget smitteopsporing af personens nære kontakter i Danmark, og de svenske myndigheder står for evt. yderligere smitteopsporing i Sverige.

Sundhedsminister Magnus Heunicke siger:

”Sundhedsmyndighederne fortsætter arbejdet med at overvåge udviklingen, opspore og isolere eventuelle nye tilfælde. Det er positivt, at ingen af de smittede endnu ser ud til at have givet smitten videre i Danmark.”

I sidste uge offentliggjorde Statens Serum Institut en risikovurdering om abekopper, hvori det vurderes, at der er lav sandsynlighed for smittespredning af abekopper i den brede befolkning i Danmark. Læs mere her.

Det første tilfælde af abekopper i Danmark blev bekræftet den 23. maj, mens andet tilfælde blev bekræftet den 24 maj.

Danmark har nu modtaget de første 200 vacciner, og Sundhedsstyrelsen har opdateret deres retningslinjer med anbefalinger om vaccinationer til helt nære kontakter.
Se Sundhedsstyrelsens retningslinjer for håndtering af abekopper i Danmark her.

Pressehenvendelser til Sundhedsministeriet

Pressehenvendelser
Titel(pressetelefon modtager IKKE SMS'er)
KontorSundhedsministeriet