Sådan stemmer du, hvis du flytter lige før valget

11-05-2022

Dit valgsted er der, hvor du har adresse tirsdag den 17. maj.

Hvis du skal flytte inden for Danmarks grænser efter tirsdag den 17. maj 2022, gælder der særlige regler for dig, når du skal stemme til folkeafstemningen.

Hvis du flytter inden for kommunen

Hvis du flytter inden for kommunen efter tirsdag den 17. maj 2022, skal du stemme i dit hidtidige afstemningsområde. Det betyder, at du på valgdagen skal møde personligt op på det valgsted, der er knyttet til din hidtidige bopæl. Det er også det valgsted, der vil stå på dit valgkort. Du kan også vælge at brevstemme i stedet for at stemme på valgdagen.

Hvis du flytter til en ny kommune

Hvis du flytter fra en kommune i Danmark til en anden efter tirsdag den 17. maj 2022, skal du stemme i den kommune, du flytter fra. Du kan også vælge at brevstemme i stedet for at stemme på valgdagen.

Hvis du er flyttet efter den 17. maj 2022, kan du stemme på to måder:

  • Du kan brevstemme. Din brevstemme vil så blive sendt til den kommune, du er flyttet fra.
  • Du kan stemme på valgdagen ved at møde personligt op på valgstedet i den kommune, du lige er flyttet fra. Valgstedet står på dit valgkort.
     

Sidste dag for brevstemmeafgivning er lørdag den 28. maj 2022.

Du kan brevstemme i en hvilken som helst kommune. Den sidste dag, man kan brevstemme – lørdag den 28. maj 2022 – er der åbent for brevstemmeafgivning på mindst ét sted i kommunen i tidsrummet kl. 9.00-16.00. Tjek kommunens hjemmeside for information om at brevstemme i kommunen.

Få flere nyheder om #folkeafstemning: Følg @valgDK på Twitter.

Yderligere oplysninger

Valgkonsulent Christine Boeskov, valg@im.dk, tlf. 25 16 12 06

Presserådgiver Cecilie Rex Selmer, crs@im.dk, tlf. 72 28 24 17