Sidste frist for at brevstemme er lørdag den 28. maj

25-05-2022

Hvis du ikke kan stemme til folkeafstemningen på valgdagen, er lørdag den 28. maj 2022 sidste dag, du kan brevstemme.

Om en uge, onsdag den 1. juni 2022, er der folkeafstemning. Hvis du er forhindret i at stemme på valgdagen eller i øvrigt foretrækker at stemme på forhånd, skal du nå at brevstemme senest lørdag den 28. maj 2022.

Lørdag den 28. maj holder kommunerne åbent for brevstemmeafgivning på mindst ét sted i hver kommune i tidsrummet kl. 9.00-16.00. Du kan tjekke kommunens hjemmeside for information om at brevstemme i kommunen.

”I Danmark har vi en høj valgdeltagelse. Det håber jeg også, at vi får ved denne folkeafstemning. Det er vigtige spørgsmål om Danmarks stilling i Europa, der er på dagsordenen. Så hvis man er forhindret i at gå til stemmeurnerne den 1. juni, vil jeg opfordre til, at man får brevstemt senest på lørdag”, siger indenrigs- og boligminister Christian Rabjerg Madsen.

Sådan brevstemmer du

  • Du kan brevstemme i en hvilken som helst kommune og ikke blot i den kommune, hvor du bor.
  • Du kan for eksempel møde op på et borgerservicecenter og brevstemme. Nogle kommuner giver også mulighed for at brevstemme på biblioteker eller andre steder. Kontakt kommunen, eller gå ind på kommunens hjemmeside for at se, hvor du kan brevstemme, og hvad åbningstiderne er.
  • Du skal huske at medbringe gyldig legitimation, for eksempel kørekort, pas eller sundhedskort, når du møder op for at brevstemme.
  • Hvis du har brevstemt, kan du ikke stemme på valgdagen. Men du kan godt stemme igen inden for fristen – den nyeste stemme tæller.
  • Kommunerne har indgået en aftale med PostNord, der skal sikre, at alle brevstemmer mellem kommunerne når frem til det rette valgsted til tiden.

Hvis du er i udlandet

  • Hvis du opholder dig i udlandet, kan du brevstemme på enhver dansk repræsentation, dvs. på den danske ambassade eller det danske konsulat i det land, hvor du opholder dig.
  • Hvis du brevstemmer i udlandet, skal du gøre det i så god tid, at brevstemmen kan nå hjem til din kommune, før valghandlingen går i gang på valgdagen onsdag den 1. juni kl. 8.00.

Få flere nyheder om #folkeafstemning: Følg @valgDK på Twitter.

Yderligere oplysninger

Valgkonsulent Christine Boeskov, valg@im.dk, tlf. 25 16 12 06

Presserådgiver Michael Højgaard Bang, mihb@im.dk, tlf. 72 28 24 16