250.000 Moderna vacciner doneret til Bhutan

17-03-2022

Danmark har doneret et stort antal Moderna vacciner til Bhutan i Sydasien. Vaccinerne er på vej.

En kvart million doser vacciner Moderna er nu på vej til borgere i Bhutan i Sydasien.

Danmark har via SSI doneret 250.000 doser Spikevax (Moderna covid-19 vaccine), som vi har tilovers.

Donationen er fra den danske stat til Royal Government of Bhutan, Ministry of Health.

Svært at komme af med overskydende vacciner i Europa
Danmark har i længere tid samarbejdet med andre europæiske lande og Udenrigsministeriet for at finde lande, der vil modtage vores overskydende vacciner. Det har vist sig at være vanskeligt for mange europiske lande, heriblandt Danmark. Men nu er det lykkedes, at donere 250.000 doser Moderna til Bhutan.

Udviklingsminister Flemming Møller Mortensen udtaler følgende om vaccinedonationen:

Jeg er meget glad for, at vi kan hjælpe befolkningen i Bhutan igen som i sommeren 2021. Vi befinder os nu i en ny fase i pandemien, hvor vi generelt set oplever faldende global efterspørgsel på vacciner i takt med at COVAX får sværere og sværere ved at få afsat vaccinerne til udviklingslandene. Det solide samarbejde mellem danske og bhutanske myndigheder er årsagen til, at donationen er kommet i stand så hurtigt, og at vaccinerne nu kan udrulles effektivt til gavn for borgerne i Bhutan.

Donationen vækker også glæde hos sundhedsminister Magnus Heunicke:

Vi står i den situation, at vi har vacciner til overs. Derfor er det glædeligt at de vacciner nu kan komme til gavn. De danske myndigheder gør alt hvad de kan for at sikre, at vacciner som ikke bliver anvendt i Danmark doneres.

Det er selskabet World Courier, som står for transporten. Kølelastbilen kører først vaccinerne til Københavns Lufthavn, hvorfra de vil blive fløjet til Bangkok med ankomst torsdag morgen. Herefter vil de blive fløjet videre til Bhutan på lørdag.

Pressehenvendelser til Sundhedsministeriet

Pressehenvendelser
Titel(pressetelefon modtager IKKE SMS'er)
KontorSundhedsministeriet