Den danske del af Coronapas-appen lukkes

30-03-2022

Regeringen har besluttet at lukke den danske del af Coronapas-appen, da der ikke længere er anbefalinger om brug af coronapas i Danmark. Der kan dog stadig være krav om coronapas ved rejser til udlandet. Det kan vises i EU-delen af appen.

Covid-19-epidemien har været aftagende i Danmark de seneste måneder, og coronapasset blev allerede den 1. februar 2022 udfaset i det meste af samfundet, da covid-19 ophørte med at være kategoriseret som en samfundskritisk sygdom. Epidemikommissionen anbefalede dengang, at sygehuse og plejehjem så vidt muligt fortsat skulle stille krav om bl.a. coronapas blandt besøgende for at beskytte sårbare og ældre.

Epidemikommissionen vurderer nu ud fra en ny helhedsvurdering af smittesituationen, at der ikke længere er behov for at anbefale lokale krav om coronapas for besøgende på sygehuse og plejehjem. Det betyder, at der ikke længere er anbefalinger om at bruge coronapas i Danmark. Som følge heraf lukkes den danske del af Coronapas-appen natten til torsdag den 31. marts, når den nuværende bekendtgørelse om behandling af personoplysninger i den danske del af Coronapas-appen udløber.

Sundhedsminister Magnus Heunicke siger:

Coronapas-appen har siden maj 2021 været et afgørende værktøj, der har været med til at mindske smitterisikoen i forsamlinger og situationer, hvor den ellers kunne være stor. Coronapasset har været forudsætningen for, at vi trygt har kunnet holde samfundet mest muligt åbent. At vi nu kan lukke den danske del af coronapas-appen er en cadeau til alle, der har gjort brug af den, og til de samarbejdspartnere i erhvervs- og kulturliv som har hjulpet med at udvikle og forfine værktøjet.”

Det vil være muligt at genaktivere den danske del af appen med kort varsel, hvis der igen opstår behov for at anvende coronapas i Danmark.

Sundhedsstyrelsen opdaterer løbende sine anbefalinger om smitteforebyggende tiltag i forhold til sårbare og ældre, og der er fortsat fokus på at undgå smitte på plejehjem og sygehuse. Der er fx stadig anbefalinger om test af personale og anvendelse af værnemidler på plejehjem og sygehuse.

Coronapas-appen vil fortsat kunne bruges, men fremover alene med EU-visningen, hvor det fremgår, om man har coronapas på baggrund af vaccination, immunitet eller test, som kan bruges ved rejser. Man kan også fortsat tilgå sit coronapas på sundhed.dk og i MinSundhed-appen.

 

 

 

 

 

 

 

Pressehenvendelser til Sundhedsministeriet

Pressehenvendelser
Titel(pressetelefon modtager IKKE SMS'er)
KontorSundhedsministeriet