Minister: Kommuner bør droppe russiske investeringer

02-03-2022

Indenrigs- og boligminister Kaare Dybvad Bek henstiller nu til, at de kommuner og regioner, der har foretaget direkte eller indirekte investeringer i russiske værdipapirer, så vidt muligt afvikler disse investeringer.

Det sker som følge af den russiske invasion af Ukraine, der har fået det internationale samfund til at indføre en lang række sanktioner over for Rusland. Indenrigs- og boligministeren beder landets kommuner og regioner om at gå deres investeringer efter i sømmene for at sikre sig, at kommuner og regioner overholder de gældende sanktioner over for Rusland.

Regeringen ønsker samtidig at give en hjælpende hånd til de kommuner og regioner, der gerne i endnu videre omfang vil kvitte deres investeringer i russiske værdipapirer, men som ikke selv kan føre udenrigspolitik og derfor har brug for en udmelding fra regeringen:

”Jeg har i dag skrevet til alle landets borgmestre og regionsrådsformænd og henstillet til, at de ikke anvender offentlige midler til at foretage nye investeringer i russiske værdipapirer. Jeg har samtidig henstillet til, at kommuner og regioner så vidt muligt afvikler eventuelle eksisterende investeringer i russiske værdipapirer”, siger indenrigs- og boligminister Kaare Dybvad Bek.

Ministerens brev til landets borgmestre og regionsrådsformænd kan læses her.

Yderligere oplysninger

Pressechef i Indenrigs- og Boligministeriet, Poul Aarøe Pedersen: 29329847 eller poa@im.dk