Smittestop-appen lukker

25-03-2022

Smittestop-appen lukker ned på grund af den positive udvikling i covid-19-pandemien og Sundhedsstyrelsens nye testanbefalinger.

Covid-19-pandemien udvikler sig positivt med faldende smittetal, og der forventes endnu lavere smitte i løbet af foråret. Samtidig anbefaler Sundhedsstyrelsen ikke længere test af personer, der har været i kontakt med en smittet.

Derfor har regeringen nu besluttet, at Smittestop-appen lukkes ned. Beslutningen er truffet på baggrund af en indstilling fra Sundhedsstyrelsen.

Konkret sker der det, at appen bliver opdateret den 25. marts 2022. Opdateringen betyder, at brugerne i appen får en besked om, at appen ikke længere er aktiv. Når appen er opdateret, kan man ikke længere kan melde sig smittet i appen, og man får heller ikke længere besked om, at man har været tæt på en smittet, når man har opdateret appen. Hvis man ikke opdaterer appen, vil appen blive inaktiv den 31. marts 2022.

Alle data i systemerne vil i forbindelse med nedlukningen blive slettet. Lokale data fra appen på telefonen vil brugerne selv kunne slette. Hvis ikke man selv sletter lokale data, så bliver data automatisk slettet efter 14 dage.

Om smittestop-appen

Smittestop-appen har siden juni 2020 været et digitalt supplement til kontaktopsporingen. Formålet med appen var at give besked om smitterisiko til personer, der havde været i nærheden af en smittet person f.eks. i offentlig transport eller i nattelivet. Appen er blevet downloadet mere end 2,5 mio. gange, over 500.000 har meldt sig smittet i appen, og appen har været med til at bremse flere tusinde smittekæder. Smittestop-appen vil fremover findes i en beredskabsversion, så den igen kan tages i brug, hvis fremtidige udviklinger i pandemien skaber et behov for at opskalere smitteopsporingen.

Læs mere på smittestop.dk

Pressehenvendelser til Sundhedsministeriet

Pressehenvendelser
Titel(pressetelefon modtager IKKE SMS'er)
KontorSundhedsministeriet