På Færøerne afholdes folketingsvalget 31. oktober

08-10-2022

Bred opbakning blandt Folketingets partier til at ændre datoen for afholdelsen af folketingsvalget på Færøerne. Ny valgdato på Færøerne er 31. oktober.

Et bredt flertal af partierne i Folketinget står nu bag en beslutning om at rykke folketingsvalget på Færøerne en dag frem, så færingerne skal til stemmeurnerne mandag den 31. oktober. Det er resultatet af et møde mellem partiernes gruppeformænd og de to færøske folketingsmedlemmer, som indenrigs- og boligminister Christian Rabjerg Madsen havde indkaldt til i dag.

Færøernes lagmand, Bárður á Steig Nielsen, sendte fredag en officiel anmodning til den danske regering om at rykke valgdatoen, fordi den 1. november på Færøerne er en officiel mindedag for de færinger, der har mistet livet til havs.

Denne anmodning finder nu opbakning blandt følgende partier: Socialdemokratiet, Venstre, Enhedslisten, Radikale Venstre, SF, Dansk Folkeparti, Konservativt Folkeparti, Nye Borgerlige, Danmarksdemokraterne, Liberal Alliance, Alternativet, Frie Grønne og de to færøske mandater i Folketinget.

Ændringen af valgdatoen på Færøerne berører ikke afviklingen af folketingsvalget i Danmark eller Grønland.

Yderligere oplysninger

Pressechef Poul Aarøe Pedersen, poa@im.dk, tlf. 2932 9847