Regeringen vil gøre kighostevaccination til gravide permanent

03-07-2023

Indenrigs- og Sundhedsministeriet arbejder på at genoptage tilbuddet om kighostevaccination til gravide allerede i sensommeren og gøre det til et permanent tilbud fra 2024.

Sundhedsstyrelsen har indstillet til Indenrigs- og Sundhedsministeriet, at tilbuddet om gratis kighostevaccination til alle gravide bliver gjort til et permanent tilbud. På denne baggrund agter regeringen at tilvejebringe finansiering for 2024 og frem, hvilket vil indgå på regeringens kommende forslag til finanslov for 2024.

Derudover undersøger Indenrigs- og Sundhedsministeriet lige nu muligheden for at finansiere og indkøbe vacciner til at genoptage tilbuddet allerede fra sensommeren 2023.

Indenrigs- og sundhedsminister Sophie Løhde siger:

Kighoste kan være livstruende for nyfødte og spædbørn, der er få måneder gamle og endnu ikke er blevet vaccineret. Derfor er det vigtigt, at der er et vaccinationstilbud til gravide, så de har mulighed for at beskytte deres nyfødte barn bedst muligt mod kighoste.”

Statens Serum Institut forbereder bl.a. gennemførelse af et udbud med henblik på at indkøbe vacciner til programmet til 2024 og frem.

Læs sundhedsstyrelsens anbefaling her. 

Vaccination mod kighoste er en del af børnevaccinationsprogrammet. Børnene vaccineres, når de er 3 mdr., 5 mdr., 12 mdr. og 5 år gamle.

Læs mere om vaccination mod kighoste her:

https://www.ssi.dk/sygdomme-beredskab-og-forskning/sygdomsleksikon/k/kighoste

https://www.ssi.dk/vaccinationer/boernevaccination

   

Pressehenvendelser

Indenrigs- og Sundhedsministeriets pressevagt:
Tlf.: 21 32 47 27 (modtager ikke SMS)
Mail: pressevagt@sum.dk