82 millioner kr. til bekæmpelse af ludomani

25-05-2023

Det kan få katastrofale konsekvenser at blive afhængig af pengespil. Center for Ludomani er et af flere behandlingssteder, som nu får bevilget et millionbeløb til at forebygge og behandle spilafhængighed.

Det kan være sjovt at oddse på sportsresultater eller spille casinospil på nettet. Men stadig flere danskere udvikler desværre en afhængighed til pengespil og har svært ved at kontrollere deres spilletrang.

De har brug for hjælp til at komme ud af deres spilafhængighed, og derfor modtager en række behandlingssteder nu 72 mio. kr. fra Indenrigs- og Sundhedsministeriet.

Et af dem er Center for Ludomani, som bl.a. tilbyder gratis rådgivning for par og har gratis behandlingstilbud til både spilleafhængige og pårørende.

Indenrigs- og sundhedsminister Sophie Løhde siger:

En afhængighed til pengespil kan have store konsekvenser. Udover de økonomiske problemer slås flere med ensomhed, angst, depression og endda selvmordstanker. Og ofte rammes hele familien, når et familiemedlem ikke kan kontrollere sin spilletrang. Derfor er det vigtigt, at der er behandlingstilbud til de mange mennesker, der slås med ludomani.     

Foruden de afsatte midler til behandling er der sat 10 mio. kr. af til at forebygge spilafhængighed.

I alt er der på finansloven for 2023 afsat 82,6 millioner i 2023 og 2024 til ludomanipuljen.

Puljen udspringer af en af bred politisk aftale fra 2017, hvor et flertal i Folketinget blev enige om, at der fra 2018 og frem skulle afsættes årlige midler til forebyggelse, behandling og forskning i ludomani.

Indenrigs- og Sundhedsministeriet åbnede tidligere i år for ansøgninger til ludomanipuljen. Og efter en ansøgningsrunde og en faglig vurdering fra Sundhedsstyrelsen er det nu besluttet at tildele 41,3 mio. kr. i 2023 og samme beløb næste år til i alt 12 initiativer fra i alt seks ansøgere.

Følgende ansøgere modtager støtte til forebyggelse:

  • Center for Ludomani
  • Klinik for Ludomani (OUH)
  • Forskningsklinikken for Ludomani (AUH)

Følgende ansøgere modtager støtte til behandling:

  • AlfaRehab
  • Klinik for Ludomani (OUH)
  • Center for Ludomani
  • Ludomaniklinikken Mindwork
  • Behandlingscenter Tjele
  • Forskningsklinikken for Ludomani – (OUH)

Pressehenvendelser

Indenrigs- og Sundhedsministeriets pressevagt:
Tlf.: 21 32 47 27 (modtager ikke SMS)
Mail: pressevagt@sum.dk