Sophie Løhde skal drøfte seksuel sundhed og abortrettigheder med amerikansk sundhedsminister

07-03-2023

På kvindernes internationale kampdag skal indenrigs- og sundhedsminister Sophie Løhde i dag mødes med den amerikanske sundhedsminister for bl.a. at drøfte seksuel sundhed og abortrettigheder. Ministeren er i disse dage i Washington D.C. for at styrke samarbejdet med USA inden for en række vigtige sundhedsområder.

Seksuel og reproduktiv sundhed og rettigheder er helt centrale for ligestillingen mellem kønnene og afgørende for at forbedre kvinders sundhed – både i Danmark og i resten af verden.

Derfor står det højt på dagsordenen, når den danske indenrigs- og sundhedsminister under sit besøg i USA i dag mødes med den amerikanske sundhedsminister Xavier Beccera.

Indenrigs- og sundhedsminister Sophie Løhde siger:

Fri abort er en grundlæggende og ukrænkelig kvinderettighed, som vi desværre oplever, at vi ikke kan tage for givet. Tværtimod er det noget, vi er nødt til hele tiden at værne om og kæmpe for. På mit møde med den amerikanske sundhedsminister skal vi derfor drøfte, hvordan vi kan styrke vores samarbejde om at sikre kvinders ret til egen krop og en bedre adgang til både prævention og sikker abort i hele verden – blandt ved at styrke det vigtige arbejde for kvinders sundhed i WHO.

For Danmark er det væsentligt at udbrede adgang til prævention og abort, men også seksualundervisning og LGBT+-rettigheder er vigtige fokusområder.

Udover abortrettigheder skal de to ministre bruge mødet til at dele erfaringer med pandemikontrol og beredskab samt udfordringen med at bekæmpe antibiotikaresistens. Endelig skal de diskutere klimaforandringernes konsekvenser for lighed i sundhed.

Ministeren deltager desuden i en markering af kvindernes internationale kampdag onsdag aften på Smithsonian American Women’s History Museum i Washington.

Læs mere om indenrigs- og sundhedsministerens besøg i USA her 

Pressehenvendelser

Indenrigs- og Sundhedsministeriets pressevagt:
Tlf.: 21 32 47 27 (modtager ikke SMS)
Mail: pressevagt@sum.dk