Nu kan du brevstemme til Europa-Parlamentsvalget den 9. juni 2024

29-04-2024

Du kan brevstemme indtil torsdag den 6. juni 2024.

Søndag den 9. juni 2024 er der valg til Europa-Parlamentet. Men faktisk kan du afgive din stemme allerede nu, hvis det passer dig bedre end at stemme på selve valgdagen på det valgsted, du hører til. Så skal du bare brevstemme.

Sådan brevstemmer du

 • Du kan brevstemme i en hvilken som helst kommune og ikke blot i den kommune, hvor du bor.
 • Du kan for eksempel møde op på et borgerservicecenter og brevstemme. Nogle kommuner giver også mulighed for at brevstemme på biblioteker eller andre steder. Gå ind på kommunens hjemmeside for at se, hvor du kan brevstemme, og hvad åbningstiderne er.
 • Du skal huske at medbringe legitimation, for eksempel kørekort, pas eller sundhedskort, når du møder op for at brevstemme.
 • Hvis du har brevstemt, kan du ikke stemme på valgdagen. Men du kan godt brevstemme igen inden for fristen – den nyeste stemme tæller.
 • Sidste mulighed for at brevstemme er torsdag den 6. juni 2024.

Hvis du er i udlandet

 • Hvis du opholder dig i udlandet, kan du brevstemme på enhver dansk repræsentation, dvs. på den danske ambassade eller det danske konsulat i det land, hvor du opholder dig.
 • Hvis du brevstemmer i udlandet, skal du gøre det i så god tid, at brevstemmen kan nå at blive sendt hjem til din kommune, før valghandlingen går i gang på valgdagen søndag den 9. juni 2024 kl. 9. Du kan kontakte repræsentationen eller gå ind på dens hjemmeside for at få oplyst nærmere om afgivning af brevstemme, så brevstemmen kan nå hjem i tide.

Hjælpemidler når du brevstemmer

Hvis du har et handicap eller i øvrigt har brug for hjælp, når du skal brevstemme, har du mulighed for at bruge en række særlige hjælpemidler.

 • Du har mulighed for at bruge en lup, der kan gøre det nemmere at læse teksten på brevstemmematerialet. Du kan også bruge en lidt tykkere sort pen, så du tydeligere kan se, hvad du skriver.
 • Der er også en LED-lampe, hvor du selv kan tilpasse lysstyrke og lysfarve.
 • Derudover er der på mindst ét brevstemmested i kommunen et særligt forstørrelsesapparat kaldet CCTV, der kan forstørre stemmesedlen op på en skærm og lader dig regulere forstørrelse og kontrast.
 • Det er desuden muligt at brevstemme ved et hæve-/sænkebord mindst ét sted i hver kommune. Det kan for eksempel være en fordel, hvis du er kørestolsbruger.

Hvis du gerne vil bruge CCTV’et eller hæve-/sænkebordet, kan du kontakte kommunen for at få oplyst, hvor du i så fald skal brevstemme.

Læs mere på Indenrigs- og Sundhedsministeriets valghjemmeside.

Få flere nyheder om Europa-Parlamentsvalget: Følg @valgDK på X.

Pressehenvendelser

Indenrigs- og Sundhedsministeriets pressevagt:
Tlf.: 21 32 47 27 (modtager ikke SMS)
Mail: pressevagt@sum.dk 

Valgkonsulent Christine Boeskov, valg@im.dk, 25 16 12 06