Særlige uddannelsesforløb skal tiltrække læger til Esbjerg

29-08-2018

Region Syddanmark mangler læger – i et forsøg på at fastholde unge læger i området, vil sundhedsministeren gøre det mere attraktivt at vælge videreuddannelse på Sydvestjysk Sygehus i Esbjerg.

Lægedækningsudvalget anbefalede i 2017 at oprette sammenhængende uddannelsesforløb for at tiltrække unge læger til lægedækningstruede områder.

Nu får Videreuddannelsesregion Syd lov til at oprette endnu et sammenhængende uddannelsesforløb inden for lungemedicin på Sydvestjysk Sygehus i Esbjerg.

Det er rigtig positivt, at regionen lytter til udvalgets anbefalinger. For alle patienter skal have adgang til sundhedsydelser af høj kvalitet og trygt kunne stole på, at de kan få den nødvendige lægebehandling.

Siger sundhedsminister Ellen Trane Nørby og fortsætter:

Vi ved, at Region Syddanmark har hårdt brug for flere læger. Derfor skal vi selvfølgelig arbejde henimod at gøre det mere attraktivt for unge læger at tage sin speciallægeuddannelse i regionen – og det gør vi ved at tilbyde de unge læger mere stabilitet og sammenhæng.

Sammenhængende uddannelsesforløb betyder, at den unge læge kan tage hele sin speciallægeuddannelse samme sted – det indebærer altså både introduktionsuddannelsen og hoveduddannelsen.

I hovedreglen er de unge læger nemlig ikke sikret at få introduktionsuddannelse og hoveduddannelse samme sted, men det sikres de ved at søge de sammenhængende uddannelsesforløb.  

Videreuddannelsesregion Syd har allerede fået lov til at opslå sammenhængende uddannelsesforløb i specialer såsom almen praksis, psykiatri og anæstesiologi.

 

 

Pressehenvendelser til Sundhedsministeriet

Pressehenvendelser
Titel(pressetelefon modtager IKKE SMS'er)
KontorSundhedsministeriet