Thyra Frank skal høre om et værdigt farvel til livet på Thurø Plejecenter

22-01-2018

I Svendborg Kommune gør medarbejderne en ekstra indsats for at bidrage til, at ældre borgere får en værdig afsked med livet, der stemmer overens med deres egne ønsker og behov.

Ældreminister Thyra Frank vil have flere kommuner til at følge Svendborgs eksempel.

Thyra Frank siger:

Det er så vigtigt at få talt om døden, og om hvordan man ønsker den sidste tid skal være. Men det er ikke en nem samtale. Derfor glæder jeg mig til at høre, hvordan man gør det i Svendborg – for her har man sat tingene mere i system for at sørge for at nå alle dem, der har behovet. Jeg vil gerne have flere kommuner til at følge bl.a. Svendborg Kommune. Derfor har vi afsat 60 mio. kr. fast årligt på årets finanslov til at sikre ældre en værdig død.

Læs om en værdig død på finansloven

Plejecenter Thurøhus slår dørene op for Ældreminister Thyra Frank mandag den 22. januar kl. 14.45.

Her møder ministeren bl.a. Bent Andersen, der bor på plejehjemmet og er en del af kommunens projekt ”Den sidste tid”. Han kan fortælle ministeren om, hvordan han har oplevet det. Ældreministeren har også mulighed for at tale med medarbejdere om, hvordan de oplever det særlige fokus på lindring og livskvalitet i den sidste tid for borgere, der er i kontakt med hjemmeplejen eller bor på plejecenter.

Fakta om projekt "Den sidste tid"

Vision: At alle døende med tilknytning til Svendborg Kommunes ældreområde dør i rammer, som så vidt muligt stemmer overens med deres og deres pårørendes forestilling om, hvor og hvordan de bedst forlader livet

Aktiviteter: Udvikling og afprøvning af redskaber og metoder, der bidrager til at indsatser i den sidste tid af borgerens liv bliver tilrettelagt så tæt som muligt på borgerens og familiens behov.

Pressehenvendelser til Sundhedsministeriet

Pressehenvendelser
Titel(pressetelefon modtager IKKE SMS'er)
KontorSundhedsministeriet