Danmark åbner op for eksport af medicinsk cannabis

15-05-2018

Danmark bliver et af de første lande i Europa, der giver producenter lov til at eksportere medicinsk cannabis. ”Vi skal gå foran for at sikre, at investeringer og arbejdspladser lander her fremfor hos vores naboer”, siger sundhedsminister Ellen Trane Nørby, der sætter gang i en eksportordning til juli.

 Dansk producerede medicinske cannabis produkter kan snart sælges og eksporteres til det internationale marked. Sundhedsminister Ellen Trane Nørby siger:

Vi bliver et af de første europæiske lande til at åbne for eksport af medicinsk cannabis. Det betyder, at danske virksomheder kan vokse og blive robuste, men også at de får et bedre udgangspunkt for at udvikle produkter til de danske patienter.

Danske virksomheder, der gerne vil producere fx te, olie eller tyggegummi baseret på cannabis til medicinsk brug, vil fra 1. juli kunne eksportere de såkaldte ”udgangsprodukter”, som er produkter, der er pakket og klar til brug til patienterne.

De produkter, som finder vej ud på det internationale marked, skal overholde de samme krav, som dem der stilles i forsøgsordningen for danske patienter. Ellen Trane Nørby siger:

Min ambition er helt klart, at Danmark skal være et førende land inden for medicinsk cannabis. Det kræver, at vi handler nu. Derfor skal de danske produkter fra starten have en høj kvalitet samtidig med, at vi med ny forskning skaber mere viden og evidens på området.

Læs om de to første videnskabelige projekter til opsamling af cannabis erfaringer

Eksportordningen er en del af forsøgsordningen med medicinsk cannabis, som også indebærer en dyrkningsordning. Sundhedsministeren sætter den i gang med en bekendtgørelse, der netop har været i høring.

Læs mere om forsøgsordningen med medicinsk cannabis

 

Pressehenvendelser til Sundhedsministeriet

Pressehenvendelser
Titel(pressetelefon modtager IKKE SMS'er)
KontorSundhedsministeriet