Nye krav om it-sikkerhed i sundhedsvæsenet

03-05-2018

Folketinget har i dag vedtaget et lovforslag, som skal bidrage til at sikre sundhedsvæsenet mod hacker-angreb.

Større fokus på it-sikkerhed, underretningspligt ved eksempelvis hackerangreb og et statsligt tilsyn med operatører af digitale løsninger i sundhedsvæsenet som fx en elektronisk patientjournal.

Det medfører en netop vedtaget lov, som skal implementere et EU-direktiv, der handler om sikkerhedskravene til net- og informationssystemer (NIS). Sundhedsminister Ellen Trane Nørby siger:

Den teknologiske udvikling stiller konstant nye krav til it-sikkerheden i det danske sundhedsvæsen, som i stigende grad benytter digitale løsninger. Derfor skal sikkerhedsniveauet løbende tilpasses, så borgernes tillid til de nye og smartere løsninger i sundhedsvæsnet opretholdes.

Sundhedsdatastyrelsen skal fremover føre tilsyn med operatører, modtage underretninger og udstede påbud, hvis en operatør ikke overholder de nye sikkerhedskrav. Loven træder i kraft allerede 10. maj 2018.

EU-direktivet om net- og informationssystemer (NIS) omfatter ud over sundhedssektoren også andre sektorer såsom erhvervs- og transportsektoren.

 

Pressehenvendelser til Sundhedsministeriet

Pressehenvendelser
Titel(pressetelefon modtager IKKE SMS'er)
KontorSundhedsministeriet